vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Szerdáig melegszik

Kedden enyhe levegő érkezik fölénk, fátyol felhő szűri a nap fényét. Az élénk délnyugati szelet erős széllökések kísérik. A hőmérséklet 20°C közelében tetőzik.
Szerdán még az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán érkező enyhe levegő határozza meg időjárásunkat. Vastagodó magas szintű felhőzet jellemzi az égképet. Élénk délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 11°C-ig csökken, a maximum 21°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Kapunk egy kis tavaszt

Hétfőn délnyugati áramlással az eddigieknél enyhébb levegő érkezik fölénk. Többnyire közepesen felhős ég mellett néhány órás napsütésnek is örülhetünk, csapadék nélkül. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet 14°C közelében tetőzik.
Kedden gyengén felhős égre tekinthetünk fel, sokat süt a nap. Élénk, illetve erős délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 7°C-ig csökken, a legmelegebb órákban 19°C-ot mérhetünk.

Vmeteo-Taki képe

Átmeneti felmelegedés következik

Vasárnap napos-felhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. A gyakran élénk északnyugati szél a délutáni 11°C és az esti 7°C hőérzetét kissé ronthatja.

Hétfőn sokat gyengül a szél, délutántól délnyugatira fordul és mérsékelt marad. Gomolyfelhők lesznek az égen, melyek csapadékot nem adnak. Hétfő reggel 3°C, délután 14°C, este 10°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Bemutatjuk a következő hidegfrontot

Szombaton az eddigieknél sokkal "szelídebb" hidegfront lesz felettünk és okoz erősen felhős, illetve borult időt. A délutáni óráktól záporesőre is számíthatunk. A mérsékelt északnyugati szél a nap második felére megélénkül. A maximum hőmérséklet 13°C körül ígérkezik, este 10°C-ot mérhetünk.

Vasárnap napos-felhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. A gyakran élénk északnyugati szél a reggel várható 5°C, a délutáni 11°C és az esti 7°C hőérzetét kissé ronthatja.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Sok-sok napsütés

Pénteken száraz levegő alakítja időjárásunkat, sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. Élénk északnyugati szél fúj, ami estére mérséklődik. A hőmérséklet 10°C közelében tetőzik.
Szombaton többnyire erősen felhős, illetve borult égre tekinthetünk fel. A délutáni óráktól záporesőre is számíthatunk. A mérsékelt északnyugati szél a nap második felére megélénkül. A hőmérséklet reggel 5°C-ig csökken, a maximum 14°C körül ígérikezik.

VMeteo-Zooltán képe

Megszűnő csapadék, holnap napsütés

Csütörtökön a télies időt okozó ciklon fokozatosan kelet felé távolodik. Többnyire borult marad az ég, további havas esővel, esővel, a magasabban fekvő területeken havazással. A délutáni órákban lassan megszűnik a csapadék. Eleinte még erős, olykor viharos északi szél fúj, ami a nap végére mérséklődik. A hőmérséklet csúcsértéke 5°C közelében ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Elő a télikabáttal

Szerdára a tervezett forgatókönyv szerint fokozatosan egy ciklon mélyült ki felettünk, amely meghatározza a következő 48 óra időjárását. Túlnyomóan borult égre számíthatunk, a délelőtti órákban kelet felől elér minket a ciklon csapadékzónája, elered az eső, az esti óráktól, valamint éjszaka havas esőre is számíthatunk, a Bakonyban pedig havazhat is. Az erős északnyugati szelet viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet alig változik a reggeli 3°C-hoz képest.

VMeteo-Zooltán képe

Ma még "meleg" lesz a következő napokhoz képest

Keddre virradóra egy hidegfront vonult át felettünk esővel. Napközben borult marad az ég, de csak jelentéktelen zápor alakulhat ki. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 11°C közelében tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Hétfőn délután záporok, zivatarok lehetnek

Hétfőn átmenetileg a talaj közelében nyugalomba jut a beáramlott hideg légtömeg első hulláma. A magasban azonban folytatódik az erőteljes lehűlés. Ez a légköri helyzet elég alapot teremthet a légkör labilizálásához, mely jeleként kora délutántól egyre magasabbra törő gomolyfelhők jelennek meg, melyekből zápor, de zivatar és jégdara-zápor is kialakulhat. A változó irányú légmozgás napközben gyenge marad, záporok, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödést tapasztalhatunk. Délután 13°C, este 9°C várható.

Vmeteo-Taki képe

Kissé szeles, de szép idő

Vasárnap egy gyenge hidegfront hatására felhőátvonulások jellemzik az égképet, esőre, záporra kicsi az esély. A mérsékelt északnyugati szél időnként megélénkül, délután 14°C, este 8°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn a nap első felében változóan felhős idő várható, délutántól számíthatunk kisebb eső, záporok kialakulására. A hűvös reggelt követően délután 15°C környékére melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások

Oldalak