vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Késő tavasz, kora nyár

Szombaton sokat süt a nap, de mellette kevés felhő is megjelenik az égen, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 24°C-ot.
Vasárnap derült égre tekinthetünk fel, mérsékelt keleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 12°C-ig csökken, a maximum 24°C körül ígérkezik.
A jövő héten délnyugat felől száraz, egyre melegebb levegő érkezik fölénk, a hőmérő higanyszála a hét közepén megközelíti a 30°C-ot.

VMeteo-Zooltán képe

Napról napra melegebb lesz

Pénteken a több órás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadéktól nem kell tartani. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 22°C közelében tetőzik.
Szombaton többnyire derült égre tekinthetünk fel, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Gyenge marad az északi szél. A hőmérséklet reggel 12°C-ig csökken, a legmelegebb órákban 24°C valószínű.
A folytatásban napos, száraz időjárásra számíthatunk, fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, a jövő héten már a nyarat idézi a hőmérséklet.

VMeteo-Zooltán

VMeteo-Zooltán képe

Kissé hűvösebb idő

Csütörtökön az átvonuló hidegfront mögötti, néhány fokkal hűvösebb levegő határozza meg időjárásunkat. A néhány órás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Az eleinte élénk északnyugati szél napközben mérséklődik. A hőmérséklet 17°C közelében tetőzik.
Pénteken sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. Csapadéktól nem kell tartani. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 10°C közelébe csökken, a meximum 22°C közelében lesz.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront vonul át

Szerdán rövid napos időszakok és erősen felhős, borult ég váltja egymást, rövid záporeső többször előfordulhat. Hidegfront vonul át. Átmenetileg megélénkül az északnyugati szél, amit erős lökések kísérnek. A hőmérséklet 20°C közelében tetőzik.
Csütörtökön a néhány órás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az élénk északnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 11°C-ig csökken, a maximum 17°C közelében ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Gyakori felhősödés, csapadékkal

Kedden a felettünk elhelyezkedő labilis levegőnek köszönhetően többször megnökveszik a gomolyfelhőzet és egy-egy záporeső, zivatar is előfordulhat. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél. A hőmérséklet 22°C közelében tetőzik.
Szerdán a rövid napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, rövid záporokra, zivatarokra is számíthatunk. Az eleinte mérsékelt északnyugati szél megélénkül. A hőmérséklet reggel 12°C-ig csökken, a legmelegebb órákban 20°C körüli értékeket mérhetünk.

VMeteo-Zooltán képe

Napsütéssel indul a hét

Hétfőn sokat süt a nap, de nem teszi ezt teljesen zavartalanul. A délutáni órákban erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék ma még nem valószínű. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 24°C közelében tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Igazi május záporokkal, zivatarokkal

Vasárnap többször megélénkül az északnyugati szél, erős széllökések is előfordulhatnak. A gyakran változó felhőzetből csapadék nem valószínű. Délután 20°C környékére melegszik a levegő, este 13°C várható.

Hétfőn mérsékelt lesz légmozgás, délután az erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből helyi záporok, zivatarok kialakulása valószínű. A levegő hőmérséklete a sokéves átlagnak megfelelően hétfő reggel 13°C, délután 23°C, este 18°C körül alakul.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Búcsút int a korai nyár

Szombaton a néhány órás napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban még nem várható. Az élénk északnyugati szelet többször erős széllökések kísérik. A hőmérséklet délután 20°C, este 15°C körül alakul.

Vasárnap a korán ébredők záporesőt tapasztalhatnak, a ég is megdörrenhet. A front csapadékzónája gyorsan átvonul felettünk, napközben csak az élénk szél és a hűvösebb levegő jelzi a hidegfrontot. Vasárnap reggel 13°C, délután 19°C, este 14°C várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfrontot hoz a hétvége

Pénteken felhőtlen, illetve derült lesz az ég felettün. Mérsékelt délkeleti szélben 26°C közelében tetőzik a hőmérséklet.
Szombaton a néhány órás napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban nem várható. Az élénk északnyugati szelet többször erős lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 12°C-ig csökken, délután 21°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Sok-sok napsütés

Szerdán derült, illetve gyengén felhős égre tekinthetünk fel. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet 22°C közelében tetőzik.
Csütörtökön a napsütést csak kevés magas szintű felhőzet zavarja időnként. Mérsékelt déli szél fúj. A hőmérséklet reggel 11°C-ig csökken, a maximum 24°C közelében lesz.
A hétvégén hidegfront érkezik, megélénkülő széllel, főként vasárnap záporesővel, de jelentős lehűlés nélkül.

VMeteo-Zooltán

Oldalak