vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

Érintő hidegfront, egyelőre csapadék nélkül

Pénteken egy érintő hidegfront lesz felettünk, hatására főlént a nap első felében élénk légmozgásra számíthatunk, estére mérséklődik a szél. Napközben fátyolfelhők szűrik a Nap fényét, késő délután a gomolyfelhőzet is megnövekedhet, csapadék azonban egyelőre nem valószínű. Délután 33°C, este 28°C várható.

Vmeteo-Taki képe

30°C felett, több már nem lehet....

Csütörtökön jórészt derült égre tekinthetünk fel, délutántól kisebb felhősödést csak egy tőlünk nyugatra elhelyezkedő hidegfront okozhat. Nálunk csapadék továbbra sem valószínű, délután 34°C-ot, este 26°C-ot mérhetünk.

Pénteken már több felhő érkezik fölénk, nem lesz zavartalan a napsütés. Ennek ellenére nagyon meleg lesz, péntek reggel 19°C, délután 34°C, este 26°C várható.

VMeteo-Zooltán képe

Nyárias meleg

Szerdán a felettünk elhelyezkedő anticiklon hatására sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 33°C közelében tetőzik. Este 27°C ígérkezik, éjfélkor 23°C vár ránk.
Csütörtökön felhőtlen, illetve derült lesz az ég felettünk. Mérsékelt délies szélben reggel 19°C-ig mérséklődik a meleg, délután 34°C is lehet. Éjfélig ismét 23°C-ig csökken a hőmérséklet.

VMeteo-Zooltán képe

Szinte zavartalan napsütés

Kedden a felettünk elhelyezkedő anticiklon hatására derült égre tekinthetünk fel. Mérsékelt marad a délies szél. A hőmérséklet maximuma eléri a 30°C-ot.
Szerdán derült, illetve gyengén felhős ég mellett, mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 18°C-ig csökken, délután 33°C-ot mérhetünk.
Csütörtökön tovább melegszik az idő, 35°C-ot is elérheti a hőmérő higanyszála. A hétvégén északnyugatira vált az áramlás, de csak pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

VMeteo-Zooltán

Vmeteo-Taki képe

Létezik Utcazene viharok nélkül!

Vasárnap véget ér a hűvös atlanti eredetű levegő utánpótlása, melyet a mérséklődő északnyugati szél és a kissé emelkedő hőmérséklet jelez. Délután 25°C, este 18°C várható.

Hétfőn szinte egész nap derült lesz az ég, gyenge északi szél lengedez. Hétfő reggel 13°C, délután 28°C, este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Strand helyett kirándulás

Szombaton a gyakran változó felhőzetből rövid zápor kialakulhat, de nem ez lesz a fő időjárási elem, hanem a gyakran élénk északnyugati szél. Szombat délután várhatóan a hőmérséklet nem éri el a 25°C-ot, este 18°C lesz.

Vasárnap véget ér a hűvös atlanti eredetű levegő utánpótlása, melyet a mérséklődő északnyugati szél és a kissé emelkedő hőmérséklet jelez. Vasárnap csapadék nem lesz, reggel 13°C, délután 26°C, este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Szeles hétvége

Pénteken eleinte több órára kisüt a nap, délután azonban megnövekszik a felhőzet és kevés esőre is számíthatunk. Mérsékelt északnyugati szél fúj, amit egy-egy élénk széllökés is kísérhet. A hőmérséklet 21°C közelében tetőzik.
Szombaton napos és felhősebb időszakok váltakoznak, rövid záporeső is kialakulhat. Hidegfront érkezik. Élénk északnyugati szél fúj, amit gyakran erős széllökések kísérnek. A hőmérséklet 12°C-ig süllyed reggelre, délután 23°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Száraz, hűvös levegő érkezett

Csütörtökön sokat süt a nap, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Gyakran fúj erős északnyugati szél, amit egy-egy viharos széllökés is kísérhet a délelőtti órákban. Az esti órákra jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet 24°C közelében tetőzik, de a szél miatt hűvösebbnek érezhetjük. Este 18°C-ot mérhetünk.
Pénteken eleinte több órára kisüt a nap, délután azonban megnövekszik a felhőzet, kevés eső is előfordulhat. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 11°C-ig csökken, a maximum 22°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfrontok között

Szerdán sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. A késő esti, éjszaki órákban hidegfront érkezik. Megnövekszik a felhőzet, de csupán kevés eső eshet. A napközben mérsékelt délnyugati szél a front érkezésekor északnyugatira fordul és megélénkül. A hőmérséklet 30°C közelében tetőzik.
Csütörtök a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Az élénk északnyugati szelet erős lökések kísérik. Az esti órákra mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet reggel 18°C-ig csökken, délután 24°C-ot várhatunk.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront közelít

Kedden napközben csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen, az esti órákban azonban megnövekszik a felhőzet és többször számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 29°C közelében tetőzik.
Szerdán csökkenő felhőzet jellemzi a hajnali égképet, amit több órás napsütés követ. Este hidegfront érkezik, záporesővel. A nappali mérsékelt délnyugati szél este északnyugatira fordul és megélénkül. A hőmérséklet reggel 16°C-ig csökken, a maximum 27°C körül ígérkezik.

Oldalak