vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront, lehűlés

Pénteken hidegfront érkezik. Borult marad az ég, de csak kevés esőre van kilátás. Átmenetileg megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet alig emelkedik a reggeli 10°C körüli értékről, a déli óráktól pedig már fokozatosan hül a levegő. Este már csak 5°C ígérkezik.
Szombaton sokat süt a nap, de nem lesz zavartalan. AZ élénk északnyugati szél délutánra mérséklődik. A hőmérséklet reggel 0°C-ig csökken, a maximum 6°C körül lesz.
Vasárnap ismér felhők érkeznek, említésre méltó csapadék nélkül. A jövő hét enyhüléssel kezdődik.

VMeteo-Zooltán képe

Melegedés után hidegfront

Csütörtökön eleinte borult lesz az ég felettünk, délután csökken a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Csapadék nem várható. Az esti órákban megélénkül a délnyugati szél, erős lökések is lehetnek. A hőmérséklet 14°C közelében tetőzik.
Pénteken hidegfront érkezik, sok felhővel, a délelőtti órákban esőre is számíthatunk. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 8°C közelében lesz, a fokozatosan érkező hidegebb levegőenk köszönhetően napközben sem mérünk ennél sokkal többet. Este 5°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Már-már tavaszias idő

Szerdán eleinte borult lesz az ég felettünk, délután azonban már felszakadozik a felhőzet, a reggeli gyenge eső után már nem várható csapadék. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet 10°C közelében tetőzik.
Csütörtökön átmenetileg csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, csapadéktól nem kell tartanunk. A mérsékelt délnyugati szél fokozatosan megélénkül. A hőmérséklet reggel 5°C közelében ígérkezik, a maximum elérheti a 12°C-ot.

VMeteo-Zooltán képe

Egyre enyhébb napok jönnek

Kedden egy gyenge hidegfront vonul át felettünk. Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többször számíthatunk gyenge esőre, záporesőre. A mérsékelt nyugati szél este átmenetileg északnyugatira fordul és megélénkül. A hőmérséklet 8°C közelében tetőzik.
Szerdán sok felhőre, néhány órás napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 4°C körül ígérkezik, délután 11°C valószínű.

VMeteo-Zooltán képe

Sok felhő, kedden kevés eső

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég felettünk, de hosszabb naposabb időszakok is kialakulhatnak. csapadéktól nem kell tartani. Mérsékelt nyugatias szél fúj. A hőmérséklet 8°C közelében tetőzik.
Kedden melegfront okoz erősen felhős, borult időt, többször számíthatunk gyenge esőre. Mérsékelt délnyugati szél fúj. Az éjszaka várhatóan fagymentes lesz, 2°C körül ígérkezik a minimum, délután 7°C-ot is mérhetünk.

Vmeteo-Taki képe

Napot vártunk, ködöt és felhőket kaptunk

Vasárnap ködös, borongós idővel indul a nap, sajnos ez napközben tartósan is megmaradhat, addig a fagypont körüli hőmérséklet sem emelkedik számottevően. Délután mutatkozik pici esély napsütésre, ehhez szél kellene, ami még nincs. Ha ki tudna sütni a nap, 6°C fölé is melegedhetne a levegő.

Hétfőn változóan felhős égre számíthatunk, csapadék nélkül. Mérsékelt délnyugati szél fúj, reggel fagypont, délután 7°C, este 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Viszlát köd, viszlát fagyos idő!

Szombaton változóan felhős égre tekinthetünk fel, hosszabb, rövidebb napos időszakokkal, csapadék nélkül. A mérsékelt északnyugati szelet főként a nap első felében élénk széllökések kísérhetik. A hőmérséklet 6°C, este 2°C körül ígérkezik.

Vasárnap több napsütésre, kevesebb felhőre számíthatunk, gyenge marad a változó irányú szél. Vasárnap hajnalban még gyengén fagyhat, délután 7°C, az esti órákban 2°C várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Gyenge hidegfront

Pénteken gyenge hidegfront érkezik. Eleinte tartja magát a köd, ami fokozatosan megemelkedik, ritkul, de a későbbiekben is erősen felhős, borult marad az ég felettünk. Jelentéktelen záporeső kialakulhat a délutáni órákban. A délnyugati napközben északnyugatira fordul és kissé megélénkül. A hőmérséklet csak lassan emelkedik, de elérheti a 4°C-ot.

VMeteo-Zooltán képe

Változékony hétvége

Csütörtökön többnyire ködös marad az idő, de napközben kissé elvékonyodhat a talaj közelében megrekedt felhőzet, kevés napsütés sem zárható ki teljesen. Gyenge déli szél fúj. A hőmérséklet tartósan ködös idő esetén fagypont körül tetőzik, hosszabb napos időben azonban elérheti a 6°C-ot.
Pénteken párás, ködös lehet a reggel, majd a megélénkülő északnyugati szélben kitisztul a levegő, azonban többnyire erősen felhős égre tekinthetünk fel, említésre méltó csapadék nélkül. A hőmérséklet -3°C és 6°C között változik.

VMeteo-Zooltán képe

Kényeztető napsütés

Szerdán is a napsütés jut nekünk, szinte felhőtlen lesz az ég. Gyenge délnyugati szél fúj. A hőmérséklet 6°C közelében tetőzik.
Csütörtök reggel is közel leszünk a ködhatárhoz, így szürkeség és napsütés egyaránt benne van a forgatókönyvben. Gyenge délies szél fúj. A levegő -3°C-ról délután 6°C-ig melegedhet fel, tartósan ködös idő esetén alig emelkedik fagypont fölé.
A hétvégén egy hidegfrontnak köszönhetően vastagabb felhők érkeznek, egy-egy rövid záporeső, esetleg hózápor nem zárható ki teljesen, de a hőmérséklet nem esik vissza számottevően.

VMeteo-Zooltán

Oldalak