vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Szél, szél, szél

Csütörtökön borongós, szeles, időnként esős időre van kilátás. Tőlünk keletre található annak a ciklonnak a középpontja, aminek mindezt köszönhetjük. Túlnyomóan borult marad az ég, gyenge eső többször előfordulhat, számottevő mennyiségű csapadék nélkül. Erős északnyugati szél fúj, amit időnként viharos széllökések is kísérhetnek. A hőmérséklet 13°C közelében tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Elállt az eső, feltámad a szél

Szerdán a mediterrán ciklon hátoldalán megerősödik az északnyugati szél, ezzel együtt szárazabb levegő érkezik. Ezért kisebb eső, zápor ma még előfordulhat, de számottevő nennyiségű csapadék nem valószínű. Délután 14°C, este 11°C várható.

VMeteo-Zooltán képe

Kiadós eső

Kedden egy mediterrán ciklon okoz borongós, esős időt. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A mérsékelt északkeleti szél fokozatosan északnyugatira fordul és kissé megélénkül. A hőmérséklet alig változik a reggeli értékről, 12°C körül valószínű.
Szerdán erősen felhős, borult ég lesz a jellemző, számottevő csapadék nem várható, de gyenge eső bármikor előfordulhat. Az élénk északnyugati szél fokozatosan megerősödik. A hőmérséklet reggel 11°C közelében ígérkezik, a maximum a 13°C-ot érheti el.

VMeteo-Zooltán képe

Enyhülés után kiadós csapadék

Hétfőn átmenetileg száraz levegő érkezik fölénk. A néhány órás napsütés mellett föként a délutáni óráktól erősebben megnövekszik a felőzet. Az este folyamán már kevés eső is kialakulhat. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet 17°C közelében tetőzik.
Kedden egy mediterrán térségben kialakuló sekély ciklon csapadékzónája sodródik fölénk. Túlnyomóan borult égre tekinthetünk fel, de nem lesz benne örömünk, hiszen ismétlődő esőre van kilátás. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet 12-13°C körül ígérkezik.

Vmeteo-Taki képe

Borongós vasárnap

Vasárnap borngós, hűvös, délutánig esős őszi idő vár ránk. A kezdetben mérsékelt délnyugati szél délutántól északnyugatira fordul és kissé megélénkül. Délután 17°C, este 13°C várható.

Hétfőn átmeneti csapadékszünet és pár órás napsütés várható. Hétfő reggel 9°C, délután 20°C, este 16°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Kedden hidegfront érkezik tartós esővel, élénk széllel.

Vmeteo-Taki képe

Légköri hullámvasút

Szombaton délelőtt megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap. Mérsékelt délnyugati széllel mintegy varázsütésre 25°C környékére melegszik a levegő. De csak késő délutánig, hogy aztán ismét beboruljon az ég és estefelé eleredjen az eső. Ekkor 18°C-ot mérhetünk.

VMeteo-Zooltán képe

Változékony hétvége

Pénteken többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég felettünk. A délelőtti órákban még előfordulhat záporeső, napközben nem várható csapadék, este azonban ismét eleredhet. A mérsékelt délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet 16°C közelében tetőzik.
Szombaton a reggeli és az esti órákban számíthatunk csapadékra, a köztes időszakban néhány órára kisüt a nap. A mérsékelt délkeleti szél átmenetileg meleg levegőt szállít fölénk, a reggeli 12°C-ot követően 24°C-os maximumot mérhetünk.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront közelít

Csütörtökön eleinte derült égre nézhetünk fel, délután megnövekszik a felhőzet, az esti, éjszakai órákban pedig esőre, záporesőre is számíthatunk egy érkező hidegfrontnak köszönhetően. Az élénk délnyugati szél tovább erősödik napközben, ami este északnyugatira fordul. Időnként viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 25°C közelében tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Változékony idő

Szerdán sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan, főleg a délutáni órákban időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A mérsékelt délnyugati szelet időnként élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet 22°C közelében tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Borongós nap

Kedden borongós, őszies időben lesz részünk, amit egy átvonuló hidegrfontnak köszönhetünk. Napközben már nem várható számottevő csapadék, csupán gyenge eső fordulhat elő. Az eleinte élénk északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet 17°C közelében tetőzik.
Szerdán a reggeli párásságot követően több órára kisüt a nap, amit a délutáni óráktól magas szintű felhőzet szűr időnként, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 9°C, délután 20°C körül valószínű.

Oldalak