vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Frontok nélkül

Kedden a felettünk elhelyezkedő anticiklonnak köszönhetően zavartalanul süt a nap, csak kevés magas szintű felhőzet jelenik meg az égen. Mérsékelt délnyugati, nyugati szél fúj. A hőmérséklet 18°C közelében tetőzik.
Szerdán folytatódik a szinte zavartalanul napos idő. Fokozatosan megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 5°C közelébe süllyed, a maximum azonban elérheti a 20°C-ot.

VMeteo-Zooltán képe

Visszatér a kellemes tavasz

Hétfőn derült, illetve felhőtlen marad az ég felettünk. Többnyire gyenge marad az északnyugati szél. A hőmérséklet 12°C közelében tetőzik.
Kedden a felettünk elhelyezkedő anticiklonnak köszönhetően a napsütésé lesz a főszerep, alig találkozhatunk felhővel. Mérsékelt délnyugati szél fúj, ami már enyhébb levegőt szállít fölénk. A hőmérséklet reggel még fagypont közelébe süllyed, délután 18°C várható.
A folytatásban elkerülik térségünket a változást okozó frontok. Enyhülnek az éjszakák, napközben kellemes tavaszi idő ígérkezik.

Vmeteo-Taki képe

Hűvösebb napok

Vasárnap észak felől hűvös, változó nedvességtartalmú légtömeg árasztja el térségünket.Élénk lesz az északias légmozgás, délután 10°C, este 6°C várható.

Hétfőn reggel fagypont közelébe hűl a levegő, napközben jórészt napos lesz az idő. Gyenge marad az északkeleti szél, reggel 1°C, délután 12°C, este 6°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Csak átmeneti lesz a lehűlés

Szombaton változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad az északnyugati szél, délután 13°C, este 8°C várható.

Vasárnap észak felől hűvös, változó nedvességtartalmú légtömeg árasztja el térségünket. Hatására a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből egy-egy zápor kialakulhat, de számottevő mennyiségű eső nem várható. Élénk lesz az északias légmozgás, vasárnap reggel és este 6°C, délután 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Hűvösebb napok jönnek

Pénteken fátyolfelhők vonulnak az égen. Fokozatosan megélénkül az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 17°C közelében lesz.
Szombaton a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon peremén száraz, egyben hidegebb levegő érkezik fölénk. Erősen felhős és naposabb időszakok váltakoznak, csapadék nélkül. Mérsékelt marad az északias szél. A hőmérséklet reggel 7°C-ig csökken, a maximum már csak 14°C körül ígérkezik.
Vasárnap tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, amit a jövő héten enyhébb napok követnek.

VMeteo-Zooltán

VMeteo-Zooltán képe

Tetőzik a meleg

Csütörtökön a több órás napsütést gomoly, illetve fátyol felhőzet zavarja meg időnként, csapadéktól azonban nem kell tartani. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél, de egy-egy élénk lökés is kialakulhat. A hőmérséklet 22°C közelében tetőzik.
Pénteken a közepesen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nélkül. A reggeli délnyugati szél napközben fokozatosan északnyugatira fordul és megélénkül. A hőmérséklet reggel 8°C-ig csökken, a maximum 18°C közelében lesz.

Vmeteo-Taki képe

20°C körül, péntekig

Szerdán nem lesz zavartalan a napsütés, de folytatódik a száraz, tavaszi idő. Délelőtt délnyugati, délután északnyugati irányú, mérsékelt szél fúj, ismét kevéssel 20°C fölé melegszik a levegő, este 11°C várható.

Csütörtökön is változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem lesz. Meg-megélénkül a délnyugati szél, csütörtök reggel 10°C, délután 21°C, este 12°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Áprilisi idő

Kedden a náhány órás napsütés mellett időnként megnövekszik a fátyol felhőzet, csapadék nem várható. Mérsékelt változó irányú szél fúj. Enyhe levegő érkezik fölénk, ennek köszönhetően a hőmérséklet 19°C közelében tetőzik.
Szerdán a napos időszakok mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, egy-egy jelentéktelen zápor is kialakulhat a térségünkben, de ezek kis valószínűséggel érik el városunkat. Mérsékelt marad a délies szél. A hőmérséklet reggel 8°C-ig csökkenhet, a maximum 19°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Erőteljes melegedés

Hétfőn közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég felettünk, csapadék nélkül. A mérsékelt északnyugati szelet élénk lökések kísérik, az esti órákra jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet 16°C közelében tetőzik.
Kedden magas szintű felhőzet szűri a nap fényét. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet reggel 7°C-ig csökken, a maximum 18°C is lehet.
A folytatásban marad az időszakhoz képest enyhe idő, a csúcshőmérséklet megközelíti a 20°C-ot.

VMeteo-Zooltán

Vmeteo-Taki képe

Hidegfront, majd kellemes, tavaszi idő érkezik

Vasárnap egy hidegfront határozza meg időjárásunkat. A gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan záporok is kialakulhatnak, számottevő mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. Élénk lesz az északnyugati szél, délután 12°C, este 9°C várható.

Hétfőn a nap első felében még élénk lesz a légmozgás, mely délutánra jelentősen gyengül. Fátyolfelhők szűrik a Nap fényét, csapadék nem lesz. Hétfő reggel 9°C, délután 17°C, este 11°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Oldalak