10-15 fokos lehűlés jön

VMeteo-Zooltán képe

Pénteken késő este egy markáns hidegfront érkezik és vet véget a napok óta tartó hőségnek. Előtte még a nap nagy részében derült lesz az ég, a délutáni óráktól azonban egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, azonban kora estig csapadék nem valószínű. A hőmérséklet 36°C közelében tetőzik. 21-22 óra környékén élénkül meg az északnyugatira forduló szél, az éjszakai órákban viharos lökésekre is számíthatunk. A mostani számítások szerint komolyabb viharral nem jár a frontátvonulás, egy-egy zápor, kisebb zivatar lehet csupán, a szél lesz a legnagyobb veszélyforrás.
Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, később egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Csapadék is inkább a hajnali, délelőtti órákban fordulhat elő zápor, esetleg zivatar formájában. Gyakran fúj erős, időnként viharos északnyugati szél, estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet reggel 18°C, délután 26°C körül ígérkezik.
Vasárnap és hétfőn csendesebb időben lesz részünk, melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet megközelíti a 30°C-ot. Kedden újabb hidegfront érkezése várható.

A Balaton Csopaknál 28,5°C-os volt péntek reggel.

VMeteo-Zooltán