Üzenőfal

Noli

Köveskálon voltam éjjel fotózni, és ott már 3-kor vastagon deres volt a fű. Hőmérő nem volt nálam, így nem tudom, légköri fagy volt-e.

2 nap 16 óra
Noli

Ha nem lett volna borult szinte végig az éjszaka, akkor lenne fagy, asszem...

6 nap 1 óra
Noli

De még ha be is pótolnánk, nem a vegetációs időszakban esett csapadék, amikor nagyon kellett volna. Persze most is kell, hogy a talaj tartalékai kicsit töltődjenek, hisz ki tudja, jövőre nem lesz-e még szárazabb az év.

1 hét 4 nap
VMeteo-Zooltán

Egy mediterrán ciklon alapján nem érdemes következtetést levonni. Korábban volt egy posztunk, hogy mi várható őszre, az átlagos csapadékot írt.

1 hét 5 nap
walaki

"Éves csapadékunk eddig 275,1 mm, az 50 éves átlag 43%-a." ÉS "29,4 mm-t írtunk be szerdára, kedd 1,5 mm."- A szerdai (és talán a mai, csütörtöki) mennyiség alapján lehet, hogy bepótoljuk azt az 57%-ot az utolsó 3 hónapban...

1 hét 5 nap
VMeteo-Zooltán

29,4 mm-t írtunk be szerdára, kedd 1,5 mm.

1 hét 5 nap
Noli

Nálam 25,3mm a reggeli csapi. Végre valami, amiért érdemes bevizezni a mérőedényt!

1 hét 6 nap
VMeteo-Zooltán

Köszi, javítottam.

2 hét 14 óra
deedar

a műholdképeknél az yr.no link megváltozott erre: https://tinyurl.com/yehclxc6

2 hét 17 óra
Noli

deedar, nekünk egy hónapja ledobta a levelét a cseresznyefa, a többin csak zörög minden (Paloznak). A fügén ugyan rengeteg termés volt, de aprók, és olyan elképesztő édesek, mintha már aszaltak lennének. Lé semmi se volt benne...

2 hét 21 óra
deedar

A Gulyadombon vannak olyan fák, amelyekre ráégett a levél. Zöldes, de csörgő száraz. Közben pedig csodálkozunk, hogy a hazai zöldség drága, ha egyáltalán van.

2 hét 22 óra
deedar

akkor ezen a héten leeshet akár az éves csapadékmennyiség 10%-a. Mindez októberben. A Balaton felvidéki kertemben egyedül a füge az, amely kb úgy néz ki, mint normálisan, pedig egyszer sem öntöztem. A körte, barack, cseresznyefáimra ráborítottam az összegyűjtött esővizet. Mondjuk nem volt sok.

2 hét 22 óra
Noli

Az éjszaka második felében fenn voltam Hárskúton, ahol meleg délkeleti szél volt. Le kellett vetnem a kabátomat!

2 hét 1 nap
Vmeteo-Taki

A Facebook meghalt, de itt vagyunk ám!

2 hét 1 nap
Vmeteo-Taki

A "Statisztikák" fül alatt komplett a szeptember hónap.
Éves csapadékunk eddig 275,1 mm, az 50 éves átlag 43%-a. Ebből a mennyiségből 83% konvektív, záporos jellegű csapadék volt mely jó része elfolyt a felszínen, alig hasznosult. Sad

2 hét 2 nap
Hozzászóláshoz regisztráció vagy belépés szükséges.

Oldalak