Üzenőfal

VMeteo-Zooltán

Fokozatosan érkezik az enyhébb légtömeg DK felől a magasban.

4 óra 56 perc
Kimikee

Látva, hogy milyen sokáig esett hó és maradt alacsonyan a T, szerintetek végig eső lesz holnap, vagy éjjel-reggel még havazhat?

9 óra 58 perc
Noli

Itt vannak a hárskúti képek: http://tinyurl.com/yawjmahd
Az pusztán a véletlen műve, hogy a róka után rögtön hollókat fényképeztem. Biggrin

12 óra 53 perc
Noli

Én reggel fel is mentem Hárskútra tobzódni kicsit, ott kb. 1,5-2 cm hóréteg van a növényeken, tereptárgyakon, a kocsiúton nincs, de az erdei utak fehérek, a fák csipkeruhában. Nemrég értem haza, majd rakok ide linket a képekkel, ill. egyet fel is töltöttem már.

13 óra 55 perc
mate0130

Viszont reggelre már a tereptárgyakon szépen megmaradt, és néha egész jó közepes intenzitás volt. Kellemes meglepetés volt nekem, mert megmaradást nem is mertem várni sehol. Első téli próbálkozásnak nem rossz. Smile

14 óra 5 perc
Noli

Most (03:20) itthon is tisztán hó szállingózik, igen apró szemű és persze nem tud megmaradni. A Hajag már teljesen fehér. Smile

22 óra 31 perc
Noli

A Hajagon szerintem tisztán hó esik, a kis házikó teteje is fokozatosan fehéredik, másutt nem marad meg.

1 nap 5 óra
Noli

Na megérkeztek az első pelyhek, a gyenge szemerkélő esőben kb 2-3% hó van Biggrin

1 nap 8 óra
Noli

Most néztem rá az éjféli Bp-i szondafelszállásra, és 1060m magasban váltott negatívba a T, onnan felfelé masszívan hűl. A belgrádi szondán már 853m-től végig negatív a T, zágrábin 867m-től, szóval azt hiszem egyedül a magasság alapján dőlhet majd el, hol lehet hóra számítani egyáltalán, a lehetőség benne van a mediben. Ja és az ukránoknál már talajtól fagy, náluk csak az este kialakult felhőzet miatt nem tudott.

1 nap 17 óra
Noli

Brenya, ez az, amit a legtöbben nem látnak bele eg ilyen "egyszerű" fotóba, hogy ez nem csak úgy katt és kész, hanem precízen ki kell számolni, no meg rádumálni a feleséget-leányt, hogy másszanak fel a Benedek-hegyre a kép kedvéért Smile

2 nap 8 óra
Noli

Taki, ahogy nézem, a mennyiséget is harmadolta a GFS, ha nem lesz benne záporos jellegű intenzitás, akkor lehet, a Bakony se sok havat lát....

2 nap 8 óra
brenya

Noli, igen az. Szép város, és érdekes a domborzata. 3D-s város. (A posta mellett volt egy domborzati térkép, sokat szoktam nézegetni. Fehérvár 2D-s) Néhány m-en belül jelentős szint különbségekkel szép látványok tárulnak elénk akár föntről, akár lentről nézve. Egyik dombról át lehet fényképezni a másik dombra. Nagy elismerésem Tamásnak, egy ilyen kép nagy előkészületeket kíván! Megtervezni, előre kiszámítani a látványt, a kompozíciót.

2 nap 17 óra
brenya

(Töredelmesen bevallom, hogy Veszprémben tartózkodásom utolsó "megszorult" éveiben eladtam a biciklim, mert untam, hogy mindig dombnak felfelé vagy széllel szemben kellett tekerni.)

2 nap 17 óra
Vmeteo-Taki

Ki is vettem a havat az előrejelzésből. Még a havas eső is necces, pár pehellyel elégedettek lehetünk.

2 nap 17 óra
mate0130

Friss, hideg, téli az idő, a szezonban először érzem igazán ezt. Biggrin jelenleg ahogy nézem, hétfőre is kicsit beenyhítettek a modellek, necces lesz a hó-eső kérdés, de addig még sokat változhat. Jó lenne meglátni legalább az első hópelyheket idén.

3 nap 22 perc
Hozzászóláshoz regisztráció vagy belépés szükséges.

Oldalak