vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Napról napra melegebb lesz

Kedden sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. Csapadék nem várható. Gyenge északkeleti, keleti szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 29°C-ot.
Szerdán felhőtlen, illetve derült égre tekinthetünk fel. A gyenge délkeleti szélben a reggeli 19°C-ról délutánra 31°C-ig melegszik fel a levegő.

Vmeteo-Taki képe

Visszatér a nyár

Hétfőn felszakadozik a felhőzet, de változóan gomolyfelhős maradhat az ég, csapadékra azonban kicsi az esély. Mérsékelt északi, északkeleti szél fúj, délután 26°C, este 20°C várható.

Kedden már a napsütés lesz meghatározó, a gyenge északkeleti szélben délután 28°C, kedden reggel 18°C, este 22°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Borongós, esős vasárnap

Vasárnap gyakran lesz zárt a felhőzet felettünk, melyből leginkább ismétlődő, csendes esőre, egy-egy beágyazott záporra, kis eséllyel égzengésre számíthatunk. Gyenge-mérsékelt marad az északias szél, a felhős, csapadékos időnek megfelelően a hőmérséklet csúcsértéke csak kevéssel 20°C felett alakul.

Hétfőn felszakadozik a felhőzet, de erősen gomolyfelhős marad az ég, csapadékra azonban kicsi az esély. Mérsékelt északi, északkeleti szél fúj, hétfőn reggel 17°C, délután 26°C, este 20°C várható.

Vmeteo-Taki képe

Vagy ezért, vagy azért lesz még zivatar

Szombaton napközben marad a bárikus mocsár által termelt és növesztett zivatarok esélye, aztán egy érintő, legyengült hidegfront az esti óráktól okozhat égi cirkuszt.A levegő 29°C környékére melegszik.

Vasárnap a gyenge front okoz további erős labilitást a légkörben, de már nem csak zápor, zivatar, hanem tartós, kiadós eső is bekerült a forgatókönyvbe. Mindezt a hőmérséklet is követi, 25°C alatt maradhat a nappali maximum a hét utolsó napján.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Fülledt idő, záporok, zivatarok esélyével

Pénteken napközben többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar előfordulhat. A légkörben nagy magasságig gyenge a légmozgás, ezért egy-egy lassan mozgó zivatartömbből kis területen jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. A hőmérséklet csúcsértéke 29°C körül alakul, este 23°C-ot és 4,5 szúnyogcsípést mérhetünk percenként.

VMeteo-Zooltán képe

Változékony égkép

Csütörtökön a néhány órás napsütést többször megnövekvő felhőzet zavarja, kisebb zápor, zivatar nem zárható ki teljesen, de nem ez lesz a meghatározó. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 27°C közelében tetőzik.
Pénteken napos és felhősebb időszakok váltakoznak a reggeli párásságot követően. Az ország felett kialakuló záporok, zivatarok várhatóan elkerülnek minket, de egy-egy csapadékgóc érintését nem lehet teljes mértékben kizárni. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 17°C, délután 27°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Erősebb gomolyfelhő-képződés, csapadék lehetőségével

Szerdán a több órás napsütés mellett napközben többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, amiből a délutáni órákban előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Általában gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérő higanyszála 28°C-ot mutat a legmelegebb órákban.
Csütörtökön folytatódik a gomolyfelhőkkel kísért napos idő, záporok zivatarok kialakulási lehetőségével. Gyenge délekeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 17°C, délután 28°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Mára csökkent a csapadék esélye

Kedden a néhány órás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban nem valószínű, de rövid zápor ezzel együtt nem zárható ki teljesen. Általában mérséklet délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 27°C-on tetőzik.
Szerdán a napos időszakok mellett erősen megnövekszik a felhőzet és egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt délies szél fúj. A hőmérséklet reggel 17°C, délután 27°C körül ígérkezik.

Vmeteo-Taki képe

Változékony idő

Hétfőn és kedden is kifejezetten labilis lesz felettünk a levegő, mindkét nap második felében ismét számíthatunk zápor, zivatar kialakulására. A gyenge északi szél csak zivatarok környezetében élénkülhet meg átmenetileg. A napi maximum 25°C körül alakul, este 20°C-ot mérhetünk, reggelre 17°C környékére hűl a levegő.

Távolabbi kilátások

Péntekig naponta záporokkal, zivatarokkal tarkított, mérsékelten meleg, nyári idő várható.

Vmeteo-Taki képe

Záporok, zivatarok érkeznek

Vasárnap délutántól erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, megélénkül az északnyugati szél, 16 órától zápor és zivatar is kialakulhat. Délután 28°C, este 20°C várható.

Hétfőn is kifejezetten labilis lesz felettünk a levegő, egész nap intenzív gomolyképződés, futószalagon érkező záporok, zivatarok lesznek a fő időjárási elemek. Az egyébként gyenge, változó irányú szél csak zivatarok környezetében élénkül meg átmenetileg. Hétfő reggel és este 19°C, délután 24°C körül alakul a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások

Oldalak