vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

Kissé csökken a felhőzet, marad a hideg

Vasárnap felszakadozhat felettünk a felhőzet, több- kevesebb napsütésre igen, csapadékra nem számíthatunk. Gyenge marad a változó irányú szél, délután fagypont, este -4°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn ismét borultság jellemzi az égképet, jelentéktelen hószállingózás kialakulhat. Gyenge északnyugati szél fúj, hétfő reggel -5°C, délután 0°C, este -2°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Tél

Szombaton az esti órákig hullhat gyengén a hó, a reggel mért átlagosan 5 cm hótakaró még pár cm-rel gyarapodhat. A mérsékelt északias szél gyenge, alacsony hófúvást okozhat. A hőmérséklet egész nap fagypont alatt marad.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet pár órás napsütés teszi még szebbé a havas, decemberi tájat. Gyenge marad a változó irányú szél, vasárnap reggel -6°C, délután -1°C, este -4°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Mediterrán ciklon érkezik

Pénteken eleinte változóan felhős- napos idő lesz, délutántól beborul az ég. Egy tőlünk délre vonuló mediterrán ciklon felhőzete borítja be az égboltot délnyugat felől, de ma csapadék még nem valószínű. Délután a légmozgás északkeletire fordul, de mérsékelt marad. A pénteki maximum kevéssel fagypont felett alakulhat, este -1°C várható.

VMeteo-Zooltán képe

Fagyos napok

Csütörtökön jellemzően borult marad az ég, csapadék nélkül. Gyenge, mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet alig éri el az 1°C-ot.
Pénteken erősen felhős, illetve borult égre tekinthetünk fel, de mellette rövid napos időszakokra is számíthatunk, csapadék nélkül. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggelre -3°C-ig csökken, délután 1°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Télies idő, számottevő csapadék nélkül

Szerdán többnyire erősen felhős égre tekinthetünk fel, jelentéktelen rövid ideig tartó havazás, hózápor előfordulhat. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél, de eleinte még előfordulhat egy-egy élénk széllökés. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Csütörtökön jellemzően erősen felhős lesz az ég felettünk, csak rövid időszakokra tűnik elő a nap. Csapadék nem valószínű. A gyenge északnyugati szél fokozatosan északkeletire fordul. A hőmérséklet reggel -4°C-ig csökken, a maximum 1°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Lehűlés hózáporokkal

Kedden egy hideg légörvény alakítja időjárásunkat. Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, többször számíthatunk csapadékra, havasesőre, hózáporra, hódarára. A Bakonyban jellemzően havazás valószínű, vékony hóréteg is kialakulhat. A mérsékelt északnyugati szelet többször élénk széllökések kísérik, időnként erős széllökések sem zárhatók ki. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Szeles nap következik

Hétfőn ismét hidegfront érkezik, megélénkül az északnyugati szél. A sok felhő ellenére számottevő csapadék nem valószínű, esetleg futó zápor kialakulhat. Délután 7°C, este 1°C várható.

Kedden hűvösebb, változó nedvességtartalmú levegő érkezik, a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből, zápor, de akár már hózápor is kialakulhat. Mérsékelt nyugati szél fúj, kedden reggel és este 1°C, délután 4°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Sok felhő kevés csapadékkal

Vasárnap melegfronti hatás, mérsékelt délnyugati szél, sok felhő, kevés eső, zápor lesznek az időjárás elemei. Délután 8°C, este 4°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn ismét hidegfront érkezik, megélénkül az északnyugati szél. A sok felhő ellenére csapadék nem valószínű, esetleg futó zápor kialakulhat. A hőmérséklet estig még nem változik, hétfő reggel 4°C, délután 7°C, azonban este már csak 1°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Esős délelőtt, szeles délután

Szombaton "álcázott" hidegfront hoz enyhülést és főként délelőtt esőt. Elénk széllökések is kísérhetik a mérsékelt északnyugati szelet. Délutánra felszakadozhat a felhőzet, a napi maximum 8°C körül esz, este 4°C-ot mérhetünk.

Vasárnap melegfronti hatás, mérsékelt délkeleti szél, sok felhő, délután kevés eső lesznek az időjárás elemei. Vasárnap reggel 3°C, délután 8°C, este 4°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Ma még nem kell esernyő

Pénteken egy melegfront szakadozott felhőzete vonul felettünk, csapadék nem valószínű. Mérsékelt délnyugati szél fúj, délután 5°C, este 3°C várható.

Szombaton "álcázott" hidegfront hoz további enyhülést és esőt. Egy-egy élénk széllökés is kísérheti a mérsékelt északnyugati szelet, szombat reggel 5°C, délután 7°C, este 4°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Oldalak