vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Ma kevesebb, holnap kiadós csapadék

Kedden nyugat felől egy hidegfront közelít, aminek peremén mediterrán ciklon képződik. Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A késő délutáni, kora esti órákban csapadék érkezik, ami eső, havas eső lehet, a Bakonyban inkább hó, egyelőre nem nagy mennyiségben. Mérsékelt délkeleti, majd északkeleti szél fúj. A hőmérséklet 3°C közelében tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Ma még napos

Hétfőn eleinte a napsütésé lesz a főszerep, a délutáni óráktól fokozatosan megnövekszik a felhőzet, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Kedden közepesen, illetve erősen felhős égre tekinthetünk fel. A délutáni, esti órákban kevés eső is kialakulhat. Mérsékelt délkeleti, majd északkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel -4°C, délután 4°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Fagyos idő

Vasárnap a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem érkezik. Az eleinte élénk, olykor erős északnyugati szél estére jelentősen mérséklődik. A hőmérséklet fagypont körül tetőzik.
Hétfőn napos idővel kezdünk a délutáni órákban azonban erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad a déleketi szél. A hőmérséklet minimuma akár -7°C is lehet, délután 1°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront robog át

Szombaton borult marad az ég, napközben egy mediterrán ciklon hidegfrontja robog át felettünk, a kora délutáni órákban csapdékkal, ami havazást, egy-egy hózáporokat jelent, összességében jelentős mennyiség nélkül, de talán a táj kifehéredhet. Estig még gyenge havazás, hószállingózás nem zárható ki teljesen. A délutáni óráktól fokozatosan megélénkül az északnyugati szél, este már erős széllökések is lesznek. A hőmérséklet fagypont körül alakul.

VMeteo-Zooltán képe

Még több eső

Pénteken borongós, esős napunk lesz, a délután második felében mérséklődhet a csapadékhajlam, estére azonban köd képződik. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet 3°C körül tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Csapadékos napok

Csütörtökön egy hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, kiadós csapadékkal. Ez eleinte hó, fagyott eső, illetve ónos eső is lehet, később már az eső lesz a jellemző. Általában gyenge marad az északkeleti szél. A hőmérséklet kevéssel fagypont felett alakul.
Pénteken folytatódik a csapadékos idő, egyértelműen esővel. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 2°C, délután 5°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Ma napos, holnaptól csapadékos idő

Szerdán napos, száraz időben lesz részünk. Eleinte mérsékelt északnyugati, később gyenge délnyugati szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke 3°C közelében lesz.
Csütörtökön egy hullámzó frontrendszer közelít meg minket. Már a délelőtti óráktól számíthatunk csapadékra, ez eleinte havazás is lehet, majd havas eső következik, rövid ideig ónoseső sem kizárt, a nap nagy részében azonban esőre számíthatunk. Többnyire gyenge marad a délkeleti, majd az északkeleti szél. A hőmérséklet kevéssel fagypont felett alakul.

VMeteo-Zooltán képe

Borongós, esős idő

Kedden egy ciklon alakítja időjárásunkat. Többnyire borult marad az ég és a délutáni órákig ismétlődő esőre számíthatunk. Fokozatosan megélénkül az északnyugati szél, amit este már élénk széllökések is kísérnek. A hőmérséklet 5°C közelében tetőzik.
Szerdán száraz napos időben lesz részünk, de hideg lesz. Hajnalban még élénk északnyugati szél fúj, ami napközben fokozatosan mérséklődik, estére pedig délnyugatira vált. A hőmérséklet reggel -4°C délután 2°C körül alakul.

VMeteo-Zooltán képe

Többnyire borongós idő

Hétfőn jellemzően borult marad az ég, csapadék nélkül. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet 5°C közelében tetőzik.
Kedden ciklon érkezik, főleg a nap első felében csapdékkal, ami zömében eső lesz, de hajnalban vegyes halmazállapotú csapadék is lehet a Bakonyban. Eleinte mérsékelt délnyugati szél fúj, ami estére északnyugatira fordul és megélénkül. A hőmérséklet reggel 2°C, délután 6°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Szeles, hideg idő

Vasárnap a néhány órás napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet és egy-egy hózápor sem zárható ki, de nem ez lesz a meghatározó. Az élénk északnyugati szelet erős széllökések kísérik, estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.

Oldalak