vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Mozgalmas égkép

Szerdán napos és erősebben felhős időszakok váltkoznak, délután rövid záporeső is kialakulhat. Többször megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet 7°C közelében tetőzik.

Csütörtökön változóan felhős égre tekinthetünk fel, rövid záporeső előfordulhat, de nem ez lesz a meghatározó. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 2°C, délután 6°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Szeles nap

Kedden egy hidegfront mögött helyezkedünk el. Napos és erősebben felhős időszakok váltakoznak, egy-egy hózápor, záporeső is kialakulhat. Az élénk északnyugati szelet gyakran erős, olykor viharos széllökések kísérik. Estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet 5°C közelében tetőzik.
Szerdán erősen felhős, illetve borult égre tekinthetünk fel, záporesők is érkezhetnek. Eleinte mérsékelt, időnként élénk északnyugati szél fúj, ami délutánra délnyugatira fordul. Egy-egy záporeső előfordulhat. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 7°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Enyhülés

Hétfőn a néhány órás napsütét követően egyre több felhő jelenik meg az égen. Hidegfront közelít, de csupán jelentéktelen vegyes halmazállapotú csapadék alakulhat ki. Napközben kissé megélénkül a délnyugati szél, ami enyhébb levegőt szállít fölénk, így délután már 4°C is lehet.
Kedden napos és felhősebb időszakok váltakoznak, miközben gyakran erős északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 2°C és 5°C között váltakozik.

VMeteo-Zooltán képe

Csökkenő felhőzet

Vasárnap fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, néhány órás napsütés vár ránk, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Hétfőn a naposabb reggelt követően egyre több felhő jelenik meg az égen. Többnyire mérsékelt marad a délnyugati szél. A késő esti órákban hidegfront érkezik, ekkor északnyugatira vált a légmozgás és megélénkül. A hőmérséklet reggel -3°C, délután 4°C közelében ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Egy kis hó is érkezhet

Szombaton borongós időben lesz részünk, gyenge havazás, szitálás többször előfordulhat. Lepelnyi hó is kialakulhat. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet 1°C közelében tetőzik.
Vasárnap reggel még sok lesz a felhő felettünk, később egyre hosszabb időszakok süt ki a nap. Csapadék nem érkezik. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel -3°C, délután 1°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Jelentéktelen csapadék

Pénteken borult, illetve erősen felhős lesz az ég felettünk. Jelentéktelen szitálás, havas eső, havazás előfordulhat. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Szombaton borongós időben lesz részünk, gyenge havazás, szitálás többször előfordulhat. Lepelnyi hó is kialakulhat. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet -1°C és 1°C között váltakozik.

VMeteo-Zooltán képe

Fagypont körüli hőmérséklet

Csütörtökön eleinte borult marad az ég, jelentéktelen vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat, ami lehet szitálás, havas eső, hószállingózás. Később szakadozik a felhőzet. Általában gyenge marad az északkeleti szél. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Pénteken jellemzően erősen felhős, borult égre tekinthetünk fel, de mellette rövidebb napos időszakok is kialakulhatnak. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel -3°C, délután 2°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Hűvösebb idő

Szerdán jellemzően rétegfelhőzet takarja az eget, de ez időnként elvékonyodhat. Csapadék nem várható. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Csütörtökön a párás reggelt követően borult, illetve erősen felhős lesz az ég felettünk. Hajnalban, reggel gyenge havazás, hószállingózás előfordulhat. Általában gyenge marad az északkeleti szél. A hőmérséklet reggel -1°C, délután 2°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Ciklon közelében

Kedden többnyire borult marad az ég, de nem lesz teljesen zárt a felhőzet. Csapadék nem várható. Eleinte mérsékelt északkeleti szél fúj, ami északnyugatira vált. A hőmérséklet 6°C közelében tetőzik.
Szerdán borongós időben lesz részünk, reggel párás, ködös időszakkal. Mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet reggel -1°C, délután 3°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Olvadás

Hétfőn erősen felhős, illetve borult égre tekinthetünk fel. Az esti órákban jelentéktelen eső előfordulhat. A mérsékelt északkeleti szelet időnként élénk széllökések kísérik. A csúcshőmérséklet 7°C közelében várható.
Kedden eleinte borult égre tekinthetünk fel, később szakadozik, csökken a felhőzet. Mérsékelt északias szél fúj. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 6°C körül ígérkezik.
Szerdától hidegebb levegő érkezik fölén, gyengén fagyos éjszakák után néhány fokkal 0°C felett alakul a hőmérséklet.

Zooltán

Oldalak