vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

Borongós idő, de már enyhül

Pénteken borult marad az ég, párás lesz a levegő, ennek oka, hogy a magasban melegszik a levegő és ez a talaj közeli hideg légréteggel ködfelhőzetet képez. Csapadék ma már nem valószínű, délutánra 8°C-ot ígérnek a modellek, estére 5°C-ot várnak.

Szombaton főként délután megélénkül a délkeleti szél, felszakadozik a felhőzet, a fagymentes reggelt követően 10°C környékére melegszik a levegő. Este 6°C várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Ónos eső lassú enyhüléssel

Csütörtökön a borult ég mellett többször számíthatunk csapadékra, ez eleinte ónos eső lesz, később eső várható, de intenzív csapadék esetén fagyott eső és főként a Bakonyban rövid ideig akár havazás is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt keleti szél fúj. A hőmérséklet maximuma 1˘C közelében ígérkezik.
Pénteken nagy részt párás, ködös, borult idő lesz, a hajnali, reggeli órákban még kevés esővel. A gyenge délkeleti szelet mérsékelt széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 4°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Fagypont körüli hőmérséklet

Szerdán többnyire borult, illetve erősen felhős lesz az ég felettünk, említésre méltó csapadék nem várható, de jelentéktelen szitálás előfordulhat. Gyenge keleti szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke 0°C közelében lesz.

VMeteo-Zooltán képe

Ízelítő a téli hőmérsékletekből

Kedden ködös, párás, borongós időre számíthatunk, a délutáni órákban azonban elvékonyodhat felettünk a rétegfelhőzet. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke 0°C körül alakul.
Szerdán ködösen indulhat a nap, majd némi bizonytalanság mellett felszakadozik a felhőzet és kevés napsütésben is bízhatunk. Mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel -4°C, délután 1°C körül ígérkezik.

Vmeteo-Taki képe

Megint felhők érkeznek, csapadék nem

Hétfőn felhős-napos időszakok váltakoznak, csapadék nem lesz. A légmozgás sem lesz meghatározó. Délután 4°C, este 0°C várható.

Kedden erősen felhős égre tekinthetünk fel, reggelre köd is képződhet. Napközben gyenge délkeleti, estefelé északkeleti szél fúj. Kedden reggel -3°C, délután 2°C, este -2°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Szerdán ismét a borult ég lesz jellemző, este gyenge havazás is lehet.

Vmeteo-Taki képe

Fagyos reggelek, hideg nappalok

Vasárnap a több órás napsütés ellenére 4°C környékére melegedhet a levegő, melyet a mérsékelt északnyugati szélben még hűvösebbek érezhetünk. Este ismét fagyni fog.

Hétfőn felhős-napos időszakok váltakoznak, csapadék nem lesz. A légmozgás sem lesz meghatározó, hétfő reggel -3°C, délután 2°C, este -2°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Égboltért lehűlés jön cserébe

Szombaton is csak a felhők felett süt a Nap, bár a hidegpárna fölé egy gyenge hidegfront felhőzete is érkezik, csapadék és az elmúlt napokhoz képest változás nem érkezik. Esetleg késő délután nyílhat meg a felhőzet, mérsékelt északi szél jelzi a változást. A hőmérséklet délután 2°C, este fagypont körül alakul.

Vmeteo-Taki képe

Napelemek munka nélkül

Pénteken ismét zárt marad felettünk az alacsony rétegfelhőzet, melyből gyenge szitálás előfordulhat. Gyenge légmozgás mellett a hőmérséklet 2°C körül alakul napközben, este 1°C-t mérhetünk.

Szombaton is csak a felhők felett süt a Nap, bár a hidegpárna fölé egy gyenge hidegfront felhőzete is érkezik, csapadék és az elmúlt napokhoz képest változás nem érkezik. Szombat reggel 1°C, délután 3°C, este 2°C várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Egyelőre nincs változás

Csütörtökön zárt marad az alacsony rétegfelhőzet, szitálás előfordulhat, de nem ez lesz a meghatározó. Gyenge marad a délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik.
Pénteken is a szürke lesz a meghatározó szín az életünkben. Gyenge délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 3°C körül valószínű.
A hétvégén erős hidegbetörésre számíthatunk, de a talaj közelében egyelőre ebből nem sokat érzékelhetünk, a zárt felhőzet azonban felszakadozik, kevés napsütésben is bízhatunk. Említésre méltó csapadék nem várható.

VMeteo-Zooltán képe

Szürke, szürke mindenhol

Szerdán zárt marad az alacsony rétegfelhőzet. Gyenge szitálás előfordulhat napközben, főként a Bakonyban emiatt foltokban csúszóssá válhatnak az utak, illetve a völgyekben, hidakon is érdemes lesz a szokásosnál is körültekintőbben közlekedni. Általában gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 2°C körül tetőzik.
Csütörtökön köd, illetve alacsony ködfelhőzet jellemzi a napot. Gyenge délkeleti szél mellett a reggel 0°C után 2°C-ra számíthatunk.

Oldalak