vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Napsütés után este gyenge havazás érkezik

Hétfőn sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. Általában mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 2°C közelében tetőzik. A késő esti órákban megvastagszik a felhőzet egy melegfrontnak köszönhetően, éjjel havazással is számolhatunk.
Keddre virradóra kevés hóra van kilátás, napközben borult marad az ég, újabb csapadék nélkül. Mérsékelt változó irányú szél fúj, reggel délkeleti, később északnyugati, este délnyugati légmozgás várható. A hőmérséklet reggel -1°C-ig csökken, a legmelegebb órákban 1°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Megélénkülő szél

Vasárnapra virradóra a vártnál kevesebb hó hullott, napközben pedig már nem várható utánpótlás, csupán jelentéktelen havazás, hószállingózár alakulhat ki. Fokozatosan megélénkül az északnyugati szél, az éjszakai órákban erős széllökésekkel is számolhatunk. A hőmérséklet 3°C közelében tetőzik.
Hétfőn sokat süt a nap, de nem lesz teljesen zavartalan. A hajnalban még élénk északnyugati szél reggelre mérséklődik és délkeletire fordul. A hőmérséklet reggel -3°C-ig csökken, a maximum 2°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Jön egy kis tél

Szombaton közepesen, illetve erősen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nélkül. Mérsékelt délies szél fúj. A hőmérséklet 5°C közelébent tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Havazást is hozhat a hétvége

Pénteken jellemzően borult lesz az ég felettünk, csak rövid időszakokra szakadozhat fel kissé a felhőzet. Gyenge eső, rövid záporeső nem zárható ki teljesen. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 6°C-ot.
Szombaton erősen felhős éggel kezdünk, délután már hosszabb időszakokra a nap is kisüt, említésre méltó csapadék nélkül telik a nap. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel -1°C-ig csökken, a maximum 4°C lesz.

VMeteo-Zooltán képe

Átlagosnál enyhébb idő

Csütörtökön eleinte sokat süt a nap, a délutáni óráktól azonban megnövekszik a felhőzet, napközben csapadék nélkül, azonban az éjszakai órákban gyenge eső előforudlhat. A mérsékelt légmözgást, időnként élénk széllökések kísérik, előbb északnyugat felől, majd délnyugati irányból. A hőmérséklet 5°C közelében tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Gyakran érkeznek frontok

Szerdán a többnyire borult égből időnként gyenge eső előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható. A mérsékelt északnyugati szél estére kissé megélénkül. A hőmérséklet 5°C közelében tetőzik.
Csütörtökre virradóra kevés havas eső, hó is hullhat, napközben azonban több órára kisüt a nap, csak estére érkeznek ismét vastagabb felhők, jelentéktelen esővel. Többször megélénkül az északnyugati, később a délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 0°C, délután 5°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Enyhülés

Kedden borult, illetve erősen felhős lesz az ég felettünk. Említésre méltó csapadék már nem valószínű. Mérsékelt délnyugati szél fúj, ami egyre enyhébb levegőt szállít dölénk, így a maximum hőmérséklet elérheti a 3°C-ot.
Szerdán az erősen felhős ég mellett rövid időszakokra kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az eleinte mérsékelt északnyugati szél fokozatosan megélénkül. A hőmérséklet reggel 1°C lesz, délután 4°C ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Fagyosan indul a hét

Hétfőn borult marad az ég, jelentéktelen hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet fagypont alatt marad, -2°C lehet a legmelegebb órában.
Kedden a párás, ködös reggelt követően délnyugat felől egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, felszakadozik a felhőzet, de mellette gyenge eső többször előfordulhat. A mérsékelt délnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel -3°C közelében lesz, délután 3°C valószínű.

Vmeteo-Taki képe

Nyomokban telet tartalmaz(6)

Vasárnap is a felhők uralják az eget, főként délelőtt lehet kevés csapadék, mely hó formájában éri el a talajt, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt keleti szél fúj, a hőmérséklet egész nap fagypont körül alakul.

Hétfőn kisüt a Nap, de hideg marad az idő. Mérsékelt délkeleti szél fúj, hétfő reggel és este -3°C, délután 1°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Borult idő kevés csapadékkal

Szombaton borult égre tekinthetünk fel, ismétlődő gyenge csapadékra számíthatunk, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat. Mérsékelt marad az északkeleti szél, délután 2°C-ot, este 0°C-ot mérhetünk.

Vasárnap is a felhők uralják az eget, főként délelőtt lehet kevés csapadék, mely hó formájában éri el a talajt, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt keleti szél fúj, a hőmérséklet egész nap fagypont körül alakul.

Távolabbi kilátások

Oldalak