vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

A kellemes, szép idő még várat magára

Pénteken gyakran változik a felhőzet felettünk, kisebb zápor esetleg előfordulhat, számottevő csapadék nem lesz. A mérsékelt északnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kísérheti. A napi maximum 8°C, az esti hőmérséklet 5°C körül alakul.

Szombaton főként a nap második felében már inkább a borult ég lesz jellemző, eső azonban nem valószínű. Mérsékelt északi szél fúj, szombat reggel 2°C, délután 10°C, este 6°C várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Hűvös tavasz

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég felettünk, egy-egy záporeső is előfordulhat. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 7°C közelében tetőzik.
Pénteken többnyire erősen felhős, illetve borult égre tekinthetünk fel, említésre méltó csapadék nélkül. Élénk marad az északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 0°C, délután 8°C körül ígérkezik.
Szombaton is a felhők uralják az égképet, csapadék nélkül, vasárnap és hétfőn azonban többször elered az eső.

VMeteo-Zooltán

VMeteo-Zooltán képe

Nagyon. Lassú. Javulás

Szerdán eleinte borult marad az ég, gyenge eső, havas eső, a Bakonyban havazás még előfordulhat, de csökken a csapadékhajlam. Délutánra megszűnik a cspaadék, kissé felszakadozik a felhőzet. Az élénk északnyugati szelet erős széllökések kísérik. A hőmérséklet 6°C közelében tetőzik.
Csütörtökön többnyire borult, illetve erősen felhős égre tekinthetünk fel. Egy-egy záporeső többször kialakuhat, a Bakonyban továbbra is havazhat ezekből a csapadéktömbökből. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 6°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Végre csapadék

Kedden a felettünk lelassuló hidegfront határozza meg időjárásunkat. A délutáni óráktól kiadós csapadékra van kilátás. Ez eleinte eső lesz, ami később átvált havas esőbe, de intenzív csapadékhullás esetén havazás is lehet, akár 1-2 cm megmaradó nedves hóval. A Bakony magasabban fekvő területein 10-15 vastag hótakaró sem zárható ki holnap reggelig. Mindezt erős, olykor viharos lökésekkel kísért északnyugati szél teszi még barátságtalanabbá. A nedves hó miatt a hófúvásnak kicsi az esélye, de a Bakonyban érdemes körültekintően közlekedni.

Vmeteo-Taki képe

Hidegfront érkezik

Hétfőn a nap első felében még marad a kellemes tavaszi idő, a hőmérséklet csúcsértéke közel lehet a 20°C-hoz. Délutántól erősen megnövekszik a felhőzet és eleredhet az eső, az érkező hidegfront előterében zivatar is előfordulhat.

Kedden esős szeles idő a legvalószínűbb, a hőmérséklet egész nap bőven 10°C alatt maradhat.

Távolabbi kilátások

A front mögött csütörtökig hűvös, szeles idő várható, fagytól azonban nem kell tartanunk.

Vmeteo-Taki képe

Még két nap tavasz és jön vissza a tél, a ravasz

A költészet napján rémes rímekbe szedett előrejelzés,
Remek idő lesz ma, ez nem kérdés.
Gyakran változó felhőzet, élénkülő délnyugati szél árnyalják a képet,
Csapadék nem lesz, közel 20°C igen, ez ígéret.
Még este is mérhetünk 10°C feletti hőmérsékletet,
Az Éles csapat legyőzi a szegedi sereget!

Vmeteo-Taki képe

Széllel bélelt, de tavasz

Szombattól hétfőig erőteljes délnyugati áramlással enyhe levegő érkezik. Szombaton még a napsütésé a főszerep, vasárnap és hétfőn a sok felhő ellenére csapadékra kicsi az esély. Ebben az időszakban reggelente 7-10°C, délutánonként 17-20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Kedden markáns hidegfront érkezhet esővel, több fokos lehűléssel, de nem fagyos idővel. A front mögött csütörtökig ismét hűvös, szeles idő lehet.

Vmeteo-Taki képe

Télből a tavaszba

Pénteken változóan felhős-napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. A mérsékelt délnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kísérheti. A hőmérséklet csúcsértéke 15°C körül alakul, este 10°C-t mérhetünk.

Szombattól hétfőig erőteljes délnyugati áramlással enyhe levegő érkezik, a sok felhő ellenére csapadékra kicsi az esély. Ebben az időszakban reggelente 7-10°C, délutánonként 17-20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Még egy nap télies tavasz

Csütörtökön a reggeli havazást követően napközben szakadozika felhőzet, néhány órás napsütésre is számíthatunk, de mellette jelentéktelen hózáopr még kialakulhat. Az élénk északnyugati szelet erős széllökések kísérik. A hőmérséklet 9°C közelében tetőzik.
Pénteken szűrt napsütésre van kilátás vastagodó felhőzet mellett, csapadék nélkül. Élénk délnyugati szél fúj, erős széllökésekkel. Ezzel már enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. A reggeli órákban még fagypont közelében lesz a hőmérséklet, délután azonban már 13°C-is lehet.

VMeteo-Zooltán képe

Változékony égkép

Szerdán a többórás napsütés mellett napközben többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és egy-egy záporeső, hózápor is előfordulhat. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 7°C közelében tetőzik.
Csütörtökön a reggeli, valamint a délutáni órákban egyaránt kialakulhat záporeső, havas eső, esetleg hózápor. Mellette néhány órás napsütésre is számíthatunk. Élénk marad az északnyugati szél, erős széllökésekkel. A hőmérséklet reggel -1°C, délután 9°C közelében ígérkezik.

Oldalak