vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

Kisimultak az időjárás ráncai

Pénteken csak délután várható a ködfelhőzet felszakadozása, csapadék nem lesz. Mérséklet marad a délkeleti szél, a hőmérséklet csúcsértéke kevéssel 10°C felett alakul, este is 10°C várható.

Szombaton sem lesz változás, a szél délnyugati irányt vesz, mérsékelt marad. A sok felhő ellenére nem számítunk csapadékra, szombat reggel és este 10°C, délután 14°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Esőmentes napok jönnek

Csütörtökön a napsütést fátyolfelhőzet szűri időnként, napnyugta előtt pedig gomolyfelhők is megjelennel az égen, csapadéktól nem kell tartani. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 10°C közelében tetőzik.
Pénteken szürke időben lesz részünk a nap nagy részében, eleinte köddel, később alacsony szintű, zárt rétegfelhőzettel. Csak a délutáni órákban szakadozhat fel a felhőzet kissé. A reggel még gyenge délkeleti szél napközben fokozatosan megélénkül. A hőmérséklet reggel 5°C, délután 12°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Eső, zápor, hidegfront

Szerdán eleinte még előfordulhat néhány órás napsütés, majd a déli óráktól többször erősen megnövekszik a felhőzet és esőre, záporesőre számíthatunk, zivatar sem zárható ki teljesen. Hidegfront érkezik. Napközben élénk délkeleti szél fúj, ami az esti órákra északnyugatira fordul. A hőmérséklet csúcsértéke 15°C közelében lesz, de este már csak 5°C valószínű.
Csütörtökön napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, csapadék nélkül. Általában gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet minimuma 2°C, a maximuma 10°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

További eső

Kedden egy mediterrán ciklon okoz borongós, esős időt. Várhatóan 10-11 óra körül ered el az eső és váltakozó intenzitással esik kb. 16 óráig. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet délután 8°C, este pedig a ciklonnal érkező enyhe levegőnek köszönhetően 11°C valószínű.

Vmeteo-Taki képe

Hétfőn csapadékszünet

Hétfőn napközben változó vastagságú fátyolfelhők szűrik a Nap fényét. Csapadék nem valószínű, gyenge-mérsékelt délkeleti szél fúj, délután 10°C, este 6°C várható.

Kedden délelőtt beborul az ég és estig számíthatunk esőre. Mérsékelt marad az északkeleti szél, a reggelre várható 4°C-ról mindössze 7°C környékére melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Délutánig esik az eső

Vasárnap főként a nap első felében további eső várható, délutánra vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Mérsékelt marad az északnyugati szél, a levegő hőmérséklete egész nap 6°C és 9°C között váltakozik.

Hétfő reggelre képződhetnek köd-és párafoltok, napközben pedig változó vastagságú fátyolfelhők szűrhetik a Nap fényét. csapadék nem valószínű, gyenge-mérsékelt délkeleti szél fúj. Hétfő reggel 4°C, délután 10°C, este 6°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Esős hétvége

Szombaton melegfronti hatás mellett jórészt borult égre tekinthetünk fel, gyenge, ismétlődő esőre egész nap számíthatunk. Gyenge marad a légmozgás, szombaton egész nap 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap főként a nap első felében további eső várható, délutánra vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Mérsékelt marad az északnyugati szél, a levegő hőmérséklete egész nap 6°C és 10°C között váltakozik.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Hol köd, hol eső

Pénteken a reggelre képződött köd csak lassan oszlik fel és később sem lesz zavartalan a napsütés. A változó vastagságú rétegfelhőzetből csapadék nem várható, gyenge, mérsékelt marad a délkeleti szél. Délután 13°C-ot, este 10°C-ot mérhetünk.

Szombaton melegfronti hatás mellett jórészt borult égre tekinthetünk fel, gyenge, ismétlődő esőre egész nap számíthatunk. Gyenge marad a légmozgás, szombaton egész nap 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Kevés napsütésben is bízhatunk

Csütörtökön eleinte szürke, borongós időre számíthatunk, majd a délelőtti órákban fokozatosan felszakadozik a felhőzet, néhány órás napsütésben is részünk lesz. Gyenge délnyugati szélben a hőmérséklet 13°C közelében tetőzik.
Pénteken ködös lehet a reggel, ami csak lassan szűnik meg, de kevés napsütésben így is bízhatunk a délutáni órákban. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 6°C, délután 13°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Átmeneti csapadékszünet

Szerdán többórás napsütésre számíthatunk, időnként felhősödéssel, csapadék nélkül. Gyenge, mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke 13°C közelében lesz.
A kora éjszakai órákban egy csapadéktömb vonul át felettünk újabb esővel.
Csütörtökön reggel párás-, foltokban ködös lesz az idő. Eleinte erősen felhős éggel, később csökkenő felhőzettel, de jelentéktelen záporeső előfordulhat. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 7°C, délután 14°C körül ígérkezik.

Oldalak