vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Kissé szeles idő

Szerdán fokozatosan gyengül a felettünk elhelyezkedő hidegfront. Eleinte többnyire borolut, illetve erősen felhős lesz az ég, délután azonban egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Csapadék nem valószínű. Gyakran megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet 27°C közelében tetőzik.
Csütörtökön többnyire gyengén felhős égre számíthatunk, délután több gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Gyenge északi szél fúj. A hőmérséklet reggel 16°C-ig csökken, a maximum 28°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront robog át

Kedden a napos délelőttöt követően a délutáni órákban hidegfront érkezik, útját megnövekvő felhőzet, záporok, zivatarok kísérik. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél, ami zivatarok idején átmenetileg megerősödhet. A hőmérséklet 28°C közelében tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Ismét 30°C felett

Hétfőn és kedden visszatér a kánikula, délutánonként már 30°C feletti hőmérsékleti értékek várhatóak, esténként 24°C-ot mérhetünk. Kedden estefelé jelenhetnek gomolyfelhők az égen, zápor, zivatar előfordulhat.

Távolabbi kilátások

A szerdára várt újabb, a felmelegedés lendületét megtörő hidegfront előtt lehetnek záporok, zivatarok, pár fokot gyengül a felmelegedés.

A jövő hét második felére ismét száraz, nem extrém meleg, strandidő ígérkezik.

Vmeteo-Taki képe

Visszatér a meleg

Vasárnap több órás napsütéssel visszatér a strandidő. Délután 30°C, este 23°C várható.

Hétfőn már a kánikula is visszatér, délután már 30°C feletti hőmérsékleti értékek várhatóak. A nap második felében jelenhetnek gomolyfelhők az égen, de ezek nem szólnak bele az időjárásba.

Távolabbi kilátások

Kedden ismét kánikula várható, bár kedden a szerdára várt újabb, a felmelegedés lendületét megtörő hidegfront előtt lehetnek már záporok, zivatarok.

Vmeteo-Taki képe

Csak átmeneti a lehűlés

A szombat hajnalban érkezett hidegfront jelentősen lelassult felettünk és az Alpokon hullámot vetett. Ezért a nap jó részében borult, vagy erősen felhős lesz az ég, ismétlődő eső, zápor többször is kialakulhat. Délután felszakadozik a felhőzet, mérsékelt marad a légmozgás, délután 25°C, este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap több órás napsütéssel visszatér a strandidő. Reggel 17°C, délután 30°C, este 23°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Hűvösfrontocska érkezik

Pénteken a front maga előtt meleg levegőt pumpál a mediterrán térségből, ezért ismét 30°C fölé melegszik a levegő mérsékelt délies légmozgás mellett. A közeledő nm túl erős front előtt már a kora esti órákban labilizálódhat a légkör, zápor, zivatar előfordulhat.

VMeteo-Zooltán képe

Tetőzik a hőség

Csütörtökön többnyire derült, illetve gyengén felhős lesz az ég felettünk, jellemzően magas szintű felhőzettel. Mérsékelt délekelti szélben 33°C-on tetőzik a hőmérséklet.
Pénteken már megközelít minket egy gyengülő hidegfront. A napos délelőttöt követően a délutáni órákban már többször megnövekedhet a felhőzet és zápor, zivatar is kialakulhat. Szombatra virradóra tovább nő a csapadék kialakulásának esélye. A mérsékelt délkeleti szél napközben északnyugatira frodul. A hőmérséklet reggel 20°C-ig csökken, a maximum 32°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Kicsit tovább melegszik az idő

Szerdán többnyire derült, illetve gyengén felhős lesz az ég felettünk. Mérsékelt délekelti szél fúj. A hőmérséklet 33°C közelében tetőzik.
Csütörtökön többnyire derült égre tekinthetünk fel. Egy közeledő hidegfront előtt az eddigieknél is kissé melegebb levegő érkezik fölénk, így tetőzik a hőség. Mérsékelt délekelti szélben a reggeli 21°C-ról délután a csúcshőmérséklet elérheti a 34°C-ot.

VMeteo-Zooltán képe

Folytatódik a nyár

Kedden a sok napsütést csak kevés felhő zavarja meg. A délutáni órákban a nyugati országrész felett kialakuló zivatarok szétterülő felhőzete jelenik meg az égen, csapadék azonban nem valószínű. A gyenge, mérsékelt délkeleti szélben 32°C közelében tetőzik a hőmérséklet.
Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep, de mellett kevés felhőre is számíthatunk. Csapadék nem érkezik. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 20°C-ig csökken, a maximum 33°C közelében ígérkezik.

Vmeteo-Taki képe

Ismét előfordulhat zápor, zivatar

Hétfőn és kedden a napos délelőttöt követően délután erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Kedd reggel 20°C, délutánonként 32°C, esténként 24°C várható.

Távolabbi kilátások

Szerdától folyatódik a meleg nyári idő 30°C feletti csúcsértékekkel, de délutánonként előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok.
Jelentősebb lehűlés egyelőre nem látszik az előrejelzési térképeken.

Vmeteo-Taki

Oldalak