vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

Téli álmából ébred a légkör

Szombaton változik felettünk az áramlás, ennek köszönhetően napközben ritkul, megszűnik a köd. Nyugat felől délután erősen megnövekszik a felhőzet, de még jelenleg is nagy a bizonytalanság, hogy a nyugati országrészre várt csapadék elér-e bennünket. délután gyege északi szél fúj, kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Vmeteo-Taki képe

Szombatig kitart a hidegpárna

Pénteken ismét borongós, ködös időre számíthatunk, napközben vékonyodhat, szakadozhat a rétegfelhőzet, elvileg. Ködös idő esetén egész nap fagyos marad a levegő. Kis esély kevés szemcsés hóra is mutatkozik.

Szombaton életre kel felettünk a légkör, reggel lehet még köd, ónos szitálás, később azonban megpillanthatjuk az égboltot sok-sok felhővel. A nap második felében a szél északira fordul, de mérsékelt marad. A szombat reggeli -2°C-ot követően délután is 2°C lehet, csak pozitív tartományban.

VMeteo-Zooltán képe

Átmenetileg ritkul a köd

Csütörtökön napközben van rá némi esély, hogy elvékonyodik, felszakadozik felettünk az alacsony réteg felhőzet és rövid napos időszak is kialaul. Gyenge északnyugati szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke kevés napsütés esetén elérheti a 3°C-ot, tartósan borongós idő esetén fagypont alatt marad a hőmérő higanyszála.
Pénteken ismét borongós, ködös időre számíthatunk, szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel -3°C, délután -1°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Ködtakaróba burkolózva

Szerdán várhatóan egész nap tartja magát a borongós, ködös idő, jelentéktelen szitálás, ónos szitálás sem zárható ki teljesen. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet -1°C közelében tetőzik.
Csütörtökön a ködös reggelt követően alacsony réteg felhőzet lesz a jellemző égkép, ami azonban napközben elvékonyodhat. Gyenge marad az északias szél. A hőmérséklet minimuma -2°C, a maximuma 1°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Ködös, borongós marad az idő

Kedden többnyire párás, borongós marad az idő, csak kis esély van arra, hogy a megmelekedett ködfelhőzet elvékonyodjon napközben. Jelentéktelen szitálás, ónos szitálás nem zárható ki teljesen, ami csúszóssá teheti az utakat. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 0°C közelébent tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Hát, elkezdődött

Hétfőn gyenge ónos szitálást is tapasztalhatnak a reggel útra kelők. Napközben ritkul, szakadozik a ködtakaró, megemelkedve zárt, vagy szakadozott ködfelhőzetet alkothat, ekkor kevés napsütés is lehet. Délután 2°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Kedden sem lesz változás, köd, reggelre ónos ködszitálás, napközben a felszálló köd és egy kis fény reménye. Csapadék, komolyabb légmozgás nem lesz, a hőmérséklet -2°C és 2°C között váltakozik.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Élvezzük a napsütést, amíg lehet

Vasárnap több órás napsütésre, kellemes időre számíthatunk, gyenge marad a délies légmozgás. Az esti óráktól várható köd, addig kellemes hőérzetet ad az 5°C környékére melegedő levegő, este -1°C várható.

Vmeteo-Taki képe

Enyhe, kissé szeles idő

Szombaton gyenge és száraz hidegfront érinti térségünket. Megélénkül az északnyugati szél, de nem kell erős szélre számítanunk. A felhőátvonulásokból csapadék továbbra sem valószínű, délután 6°C, este 2°C várható.

Vasárnap a front mögött megnyugszik a légkör, csendes napos, február végét idéző napra számíthatunk. Vasárnap a reggeli gyenge fagyot követően délután 4°C-ot, este 1°C-ot mérhetünk.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Sok felhő, csapadék nélkül

Pénteken a köd napközben megszűnik, de ezután is sok lesz felettünk a felhő. Csapadék nem lesz. Délután a szél északnyugatira fordul, de mérsékelt marad. A hőmérséklet 4°C környékére emelkedik, este 1°C-ot mérhetünk.

Szombaton száraz hidegfront érinti térségünket. Megélénkül az északnyugati szél, de nem kell erős szélre számítanunk. A felhőátvonulásokból csapadék továbbra sem valószínű, szombat reggel és este 2°C, délután 6°C várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Csendes téli napok

Csütörtökön többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég felettünk, de a délutáni órákban hosszabb napos időszakok is előfordulhatnak, mindez csapadék nélkül. A gyenge délnyugati szél fokozatosan délkeletire fordul. A hőmérséklet 4°C közelében tetőzik.
Pénteken reggel előfordulhat köd, esetleg ködszitálás, ami a fagypont alatti hőmérsékletben csúszóssá teheti az utakat. A délelőtti órákban kitisztul a levegő, néhány órás napsütésre is számíthatunk. Gyenge marad a változó irányú szél. A hőmérséklet minimuma -2°C, a maximuma 4°C körül lesz.

Oldalak