vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Ma szeles, holnap esős idő

Szerdán eleinte borult égre tekinthetünk fel, később szakadozik, csökken a felhőze. Említésre méltó csapadék nem várható. Fokozatosan megélénkül az délnyugati szél, este erős széllökésekre is számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 8°C-ot.
Csütörtökön hidegfront érkezik, ami felettünk lelassul, mediterrán ciklon is kialakul a peremén, így csapadékos lesz a nap, kiadós eső várható. Eleinte mérsékelt délnyugati szél fúj, ami napközben északnyugatira fordul. A hőmérséklet jellemzően 5°C körül alakul.

VMeteo-Zooltán képe

Este csapadék

Kedden eleinte a napsütésé lesz a főszerep, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet, melegfront érkezik. A késő déluáni, kora esti óráktól csapadékra is számítani kell, ami eső, havas eső formájában érkezik, a Bakonyban hó a legvalószínűbb halmazállapot. Élénk, időnként erős délnyugati szél fúj. A hőmérséklet 5°C közelében tetőzik.

Vmeteo-Taki képe

Szeles idő felhőátvonulásokkal

Hétfőn élénk északnyugati szél fúj, gomolyos, szakadozott felhőzet lesz felettünk. Délután 3°C, este 0°C várható.

Kedden is szeles napra készülhetünk, délelőtt az északnyugati, délután már délnyugati szél lesz a meghatározó. Napközben erősen felhős égre tekinthetünk fel. Az esti órákra beborul az ég, és kisebb eső, havas eső, esetleg hó is előfordulhat. Kedden reggel 1°C, délután 4°C, este 1°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vmeteo-Taki képe

Újabb ciklon frontjai érkeznek

Vasárnap a köd akkor ritkul, amikor a front csapadéka megérkezik, erre 13 óra környékén számíthatunk. Így aztán esős lesz a vasárnap délután.
A 6°C körüli napi maximum érték az esti órákra 1°C közelébe csökken, északnyugatira fordul a szél, de mérsékelt marad, az esőben megjelenhetnek hópelyhek is.

Vmeteo-Taki képe

Átmeneti csapadékszünet

Szombaton jellemzően erősen felhős, vagy borult lesz az ég felettünk, kisebb zápor, hózápor előfordulhat. Mérsékelt marad a délkeleti szél, délután 5°C, este 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Az esti órákban számíthatunk ködképződésre is.

A vasárnap is ködös idővel indulhat. Délután hidegfront és csapadék érkezik. Északnyugatira fordul a szél, de mérsékelt marad. eleinte eső, havas eső is lehet, hétfő hajnalban kisebb havazás is kialakulhat. Vasárnap reggel 3°C, délután 7°C, este 2°C várható.

Vmeteo-Taki képe

Csapadékos napok következnek

Pénteken a sűrű ködöt eső váltja. Az esti órákig számíthatunk csapadékra, ekkor az utcai lámpák fényében az első hópelyheket is megpillanthatjuk. A megélénkülő és északnyugatira forduló szél jelzi a csapadékhullás végét. A friss hó látványára a Bakony magasabb területein és tőlünk nyugatra van esély. Kettős fronthatás okoz kellemetlen órákat az erre érzékenyeknek, a hőmérséklet egész nap 3°C körül alakul.

VMeteo-Zooltán képe

Ciklon közelít

Csütörtökön jellemzően ködös, borult időre számíthatunk, csak rövid időre vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Általában gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérséklet 5°C kötelében tetőzik.

VMeteo-Zooltán képe

Napsütés

Szerdán a napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek az égen, csapadék nélkül. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 6°C közelében tetőzik.
Csütörtökön párás, ködös, ködfelhőzetes idővel indul a nap, ami csak lassan szakadozik fel, de délután kevés napsütésre is van esély. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel -2°C, délután 5°C körül valószínű.

VMeteo-Zooltán képe

Ragyogó napsütés

Keddre virradóra száraz, az eddigieknél hidegebb levegő érkezett fölénk. Napközben ragyogó napsütés vár ránk, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Az eleinte gyakran megélénkülő északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet 6°C közelében tetőzik.
Szerdán szinte egész nap felhőtlen égre tekinthetünk fel. A reggeli gyenge északnyugati szelet délkeleti követi. A hőmérséklet reggel -3°C, délután 5°C körül valószínű.

Vmeteo-Taki képe

Erősen felhős, borult idő, köd is lehet

Hétfőn erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, ködfoltok is kialakulhatnak. Mérsékelt északnyugati szél fúj, délután 7°C, este 4°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Kedden hosszabb, rövidebb időszakokra előbukkanhat a Nap, mérsékelt marad az északnyugati szél. Kedden reggel és este 1°C, délután 6°C várható.

Távolabbi kilátások

Szerda reggel köd és akár -4°C minimum hőmérséklet lesz a jellemző.

Oldalak