vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

VMeteo-Zooltán képe

Ciklonok peremén

Kedden erősen felhős, illetve borult lesz az ég, az esti óráktól esővel, záporesővel. A mérsékelt északkeleti szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet 13°C közelében tetőzik.
Szerdán a hajnali, reggeli órákban még számíthatunk esőre, később csökken a csapadékhajlam. Borult marad az ég. Gyakran fúj élénk északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 3°C, délután 7°C körül ígérkezik.
A folytatásban fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés. A hét legvégén elérjük a 20°C-ot.

Zooltán

VMeteo-Zooltán képe

Ciklonok árnyékában

Hétfőn többnyire közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég felettünk, csapadék nem érkezik. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél. A hőmérséklet 10°C közelében tetőzik.
Kedden egy sekély ciklonális mező okoz egyre borongósabb időt. Eleinte néhány órára kisüt a nap, délután már zárt marad a felhőzet, az eső is elered. A mérsékelt északkeleti szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel 3°C, délután 15°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Kissé szeles idő

Vasárnap többnyire közepesen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem érkezik. Az élénk északnyugati szelet időnként erős széllökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke 10°C közelében lesz.
Hétfőn eleinte kevesebb, majd egyre több felhő jelenik meg az égen, csapadék nem várható. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél, de reggel lehetnek még élénk széllökések. A hőmérséklet reggel 0°C, délután 12°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Kettős front

Szombaton napos és erősebben felhős időszakok váltakoznak. Egy-egy zápor is előfordulhat, sőt, zivatar sem zárható ki teljesen, de nem ez lesz a meghatározó. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet 12°C közelében tetőzik.
Vasárnap jellemzően erősen felhős marad az ég, délután egyre jobban szakadozó felhőzettel, csapadék nélkül. Erős északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 10°C körül ígérkezik.
A jövő hét elején marad a felhős, az átlagosnál hűvösebb idő, szerdára virradóra esővel.

VMeteo-Zooltán képe

Növekvő felhőzet

Pénteken eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd megnövekszik a felhőzet, de csupán jelentéktelen zápor alakulhat ki. Eleinte mérsékelt északnyugati, később délnyugati szél fúj. A hőmérséklet 12°C közelében tetőzik.
Szombaton többnyire erősen felhős, borult égre tekinthetünk fel, említésre méltó csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél, de egy-egy élénk széllökés is kialakulhat. A hőmérséklet reggel 4°C, délután 12°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Megélénkül a szél

Csütörtökön a többórás napsütést fáltyolfelhők szűrik, időnkét gomolyfelhőkkel. Csak kis eséllyel fordulhat elő jelentéktelen záporeső. Gyakran fúj élénk északnyugati szél. A hőmérséklet 12°C közelében tetőzik.
Pénteken eleinte napos időben lesz részünk, később megvastagszik a felhőzet. Egy-egy rövid záporeső nem zárható ki teljesen. Délelőtt mérsékelt északnyugati, délután délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 12°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Változó égkép

Szerdán napos és erősebben felhős időszakok váltakoznak. Jelentéktelen zápor előfordulhat, de nem ez lesz a meghatározó. Többször megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet 12°C közelében tetőzik.
Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, de nem lesz teljesen zavartalan. Csapadék nem érkezik. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel 2°C, délután 12°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Napközben is csökken a hőmérséklet

Keddre virradóra erős hidegfront érkezett. Borongós időre számíthatunk, többször elered az eső. Eleinte élénk, később mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet fokozatosan csökken, délután már csak 6°C lesz.
Szerdán borult, illetve erősen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nélkül. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 4°C, délután 12°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Hidegfront közelít

Hétfőn a néhány órás napsütés mellett eleinte vastag rétegfelhőzet takarja a napot, később a közeledő hidegfrontnak köszönhetően magasra törő gomolyfelhők jelennek meg, egyelőre csapadék nélkül, inkább csak a Bakonyban fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Többször megélénkül a délnyugati szél, ami estére északnyugatira fordul. A hőmérséklet csúcsértéke ma még eléri a 25°C-ot.

VMeteo-Zooltán képe

A nyarat idézi a vasárnap

Vasárnap a többórás napsütés mellett fátyolfelhők jellenek meg az égen. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke megközelíti a 27°C-ot.
Hétfőn hidegfront közelít, de előtte még meleg levegő érkezik fölénk. Eleinte a napsütésé lesz a főszerep, majd erősen megnövekszik a felhőzet, de egyelőre csak kisebb záporeső forudlhat elő. Az élénk délnyugati szelet mérsékelt északnyugati váltja. A hőmérséklet reggel 13°C, délután 25°C körül ígérkezik.

Oldalak