vmeteo.hu hírlevél

Hírlevél archívum

Vmeteo-Taki képe

Köd mögöttem, köd előttem

Vasárnap köd és ködfelhőzet jellemzi az időjárást. Napközben javulhatnak a látási viszonyok, de a ködfelhőzet felszakadozására kicsi az esély. Csapadék nem, de szitálás, fagy esetén gyenge ónos szitálás, gyenge hódarahullás továbbra is előfordulhat. A hőmérséklet csúcsértéke kevéssel fagypont felett alakul, este ismét köd és gyenge fagy várható.

Vmeteo-Taki képe

A szürke minden árnyalata

Ez jellemzi leginkább az égképet a hétvégén és hétfőn, bár szombaton még rövid időszakokra előbukkanhat a Nap, de vasárnapra már teljesen zárt ködfelhőzet várható, mely a talajt elérve a vízszintes látástávot is 1000 m alá csökkenti, ekkor pedig már ködről beszélünk. A nyugodt légkörnek és a felhőzetnek köszönhetően a napi hőingás is kicsi lesz, reggelente fagypont körül, délutánonként kevéssel ezen érték felett alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Kedden enyhül az idő, eső is lehet.

Vmeteo-Taki képe

Ismét köd és ködfelhőzet

Pénteken van még esély, hogy a reggelre képződött köd ritkuljon, megszűnjön és előbukkanjon a Nap. Utóbbi esetben 4°C környékére is melegedhet a levegő, ködös idő esetén fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A hétvégére már egyértelműen borult, ködös, szürke időjárás ígérkezik, légköri front nem befolyásolja időjárásunkat. A reggeli fagyokat követően a hét utolsó két napján délutánonként is csak fagypont körüli hőmérséklet várható.

Távolabbi kilátások

VMeteo-Zooltán képe

Átmeneti napos idő

Csütörtökön csak kevés felhő jelenik meg az égen, a napsütésé lesz a főszerep. Eleinte mérsékelt, gyenge északnyugati, délután gyenge délnyugati szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke megközelítheti az 5°C-ot.
Pénteken reggel ködfoltok képződhetnek, később napos és felhősebb időszakok váltakoznak, csapadék nélkül. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel -3°C, délután 3°C körül ígérkezik.

VMeteo-Zooltán képe

Gyenge hidegfront

Szerdán eleinte ködös, borongós időre számíthatunk, a délutáni órákban azonban gyenge hidegfront érkezik, felszkadozik a felhőzet, kevés napsütésben is bízhatunk. Csapadék nem várható. Délelőtt gyenge délkeleti, délután megélénkülő északnyugati szél várható. A hőmérséklet 3°C közelében tetőzik.
Csütörtökön kevés felhős és sok napsütés jellemzi az időjárást. A mérsékelt északnyugati szél napközben gyengül és déliesre fordul. A hőmérséklet reggel -2°C, délután 5°C körül a legvalószínűbb.

VMeteo-Zooltán képe

Néhány óra napsütés

Kedden a néhány órás napsütést követően várhatón ködfelhőzet húzódik fölénk, ami már a nap végéig a vendégünk marad, de tartósabb napos idő sem zárható ki teljesen. Gyenge délnyugati szél fúj. A hőmérséklet hosszabb napos időszak esetén elérheti a 3°C-ot, ködösebb forgatókönyv esetén fagypont körüli értékeket mérhetünk.

Vmeteo-Taki képe

Felhős-napos, kellemes idő

Hétfőn változóan felhős lesz az ég felettünk, pár órára előbukkanhat a Nap. Délig számíthatunk mérsékelt északi szélre, később gyengül a légmozgás. Délután 3°C, este 0°C várható.

Kedd reggelre kialakulhatnak ködfoltok, napközben változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem lesz. Gyenge délnyugati szél fúj, kedden reggel és este -1°C, délután 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Gyenge hidegfront érkezik

Vasárnap jórészt borult égre tekinthetünk fel, ismétlődő, gyenge havazás napközben többször is előfordulhat, számottevő mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. Mérsékelt marad az északi szél, a hőmérséklet csúcsértéke fagypont körül alakul.

Hétfőn csökken felettünk a felhőzet, pár órára előbukkanhat a Nap. Délig számíthatunk mérsékelt északi szélre, később gyengül a légmozgás. Hétfőn reggel és este 0°C, délután 3°C várható.

Távolabbi kilátások

Vmeteo-Taki képe

Téli álmából ébred a légkör

Szombaton változik felettünk az áramlás, ennek köszönhetően napközben ritkul, megszűnik a köd. Nyugat felől délután erősen megnövekszik a felhőzet, de még jelenleg is nagy a bizonytalanság, hogy a nyugati országrészre várt csapadék elér-e bennünket. délután gyege északi szél fúj, kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Vmeteo-Taki képe

Szombatig kitart a hidegpárna

Pénteken ismét borongós, ködös időre számíthatunk, napközben vékonyodhat, szakadozhat a rétegfelhőzet, elvileg. Ködös idő esetén egész nap fagyos marad a levegő. Kis esély kevés szemcsés hóra is mutatkozik.

Szombaton életre kel felettünk a légkör, reggel lehet még köd, ónos szitálás, később azonban megpillanthatjuk az égboltot sok-sok felhővel. A nap második felében a szél északira fordul, de mérsékelt marad. A szombat reggeli -2°C-ot követően délután is 2°C lehet, csak pozitív tartományban.

Oldalak