Délutántól lassú javulás

Vmeteo-Taki képe

Pénteken a nap első felében viharos széllel folytatódik a gyenge havazás, hófúvás. A csapadék várhatóan a déli óráktól megszűnik, az esti órákra már csak élénk fokozatú északnyugati szél várható, jó eséllyel normalizálódhat a közlekedési helyzet. A délutáni órákra a hőmérséklet fagypont közelébe emelkedik, este -5°C várható.


Szombatra virradóan mérsékelt szél valószínű, így a komolyabb lehűlés csak azokat a tájainkat érinti, ahol szélcsendes idő lesz. Városunkban remélhetően -5°C körül alakul a minimum hőmérséklet. Napközben változó felhőzetre, pár órás napsütésre is számíthatunk, mérsékelt északnyugati szél fúj. Délután 2°C valószínű.

Vasárnap már melegfronti hatás mellett enyhülés veszi kezdetét. a szél délkeletire fordul, élénk széllökések is előfordulhatnak. Csapadék még nem valószínű, reggel -6°, délután 4°C várható.


A jövő héten változékony, de egyre inkább tavaszi időre számíthatunk. A hét első napjaiban kevés eső is előfordulhat, a hét második felében már szárazabb idő, több napsütéssel valószínű. A hőmérsékleti értékek a sokéves átlagnak megfelelően alakulnak.

Vmeteo-Taki