Eső, zápor, zivatar

Vmeteo-Taki képe

Pénteken már a délelőtti órákban erősen megnövekszik a felhőzet, az esti órákig többször számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Napközben mérsékelt marad a délnyugati szél, mely az esti órákra északnyugatira fordul de mérsékelt marad. Ekkor hidegfront érkezik, felszakadozik a felhőzet, további csapadék nem valószínű. A pénteki csúcshőmérséklet kevéssel 20°C felett alakul, este 16°C-ot mérhetünk.

Szombaton a nappali gomolyképződés mellett több órás napsütés, gyenge, változó irányú szél jellemzi az időjárást. Zápor csak kis eséllyel alakulhat ki. Szombat reggel 12°C, délután 25°C, este 18°C várható.

Távolabbi kilátások

Vasárnap sok felhőre, napközben többször is záporok, zivatarok kialakulására érdemes készülnünk, de tulajdonképpen ez a változékony idő jellemzi a jövő hét szombatig időjárásunkat.

A légkör több napig vízzel átitatott szivacsként viselkedik felettünk, jó eséllyel mérséklődhet az aszály.
Ebben az időszakban mérsékelten meleg időre van kilátás, szombatig reggelente 13-16°C, délutánonként 22-26°C körül alakul a levegő hőmérséklete. A légmozgás általában gyenge lesz, de a szél zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet.

Vmeteo-Taki

VMETEO APP Androidra
https://play.google.com/store/apps/details?id=vmeteo.app