Hidegfront viszi el a kellemes őszi időt

Vmeteo-Taki képe

Szombaton az igen enyhe és kellemes idő délutánig tart. Az érkező hidegfront előtt élénk délnyugati széllel enyhe levegő érkezik. Délutántól, estétől egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket. Hatására erősen megnövekszik a felhőzet, kisebb eső, zápor is kialakulhat. A szél északnyugatira fordul és megélénkül. Kora délután még 16°C fölé is melegedhet a levegő, az esti órákban 10°C alá hűlhet a levegő.

Vasárnap a front hullámot vet felettünk, megtorpan a lehűlés és a szél sem lesz még jelentős. A változó felhőzetből ismétlődő gyenge eső, zápor délutántól hullhat, egyelőre számottevő mennyiség nem valószínű. A levegő hőmérséklete reggel 7°C, délután 13°C, az esti órákban 10°C környékén alakul.

Hétfőn aztán nem lesz kegyelem, erős északi széllel, sok esővel érkezik a hidegfront következő hulláma. Esős, kifejezetten szeles, hideg napra készülhetünk, a nappali felmelegedés 10°C alatt marad.

Keddtől a front mögött jóval hidegebb levegő fogalja el térségünket. Reggelente a széltől védett, mélyebben fekvő helyeken megjelennek a talajmenti fagyok és a délutáni maximum értékek is 10°C alatt maradnak. Menthetetlenül kezdődik a fűtési szezon.

 

Vmeteo-Taki