Hűvös, szeles idő

Vmeteo-Taki képe

Szombaton a vasárnapra érkező hidegfront előterében erőteljes gomolyképződésre számíthatunk, főként a délutáni óráktól záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Napközben mérsékelt marad a nyugatias irányú szél, a hűvös reggelt követően 18°C várható a legmelegebb délutáni órákban.

Vasárnap északnyugatira fordul a szél és megélénkül, hidegfront érkezik. A fronttal együtt hűvös, egyre szárazabb légtömeg helyeződik térségünk fölé, az erősen felhős, időszakonként borult égből csak kisebb eső, záporok fordulhatnak elő, számottevő mennyiségű csapadék az ország keleti felében várható. Nálunk megfelelően meleg öltözetben akár a szabadtéren is eltölthető lesz a gyermeknap. A hőmérséklet a szombatihoz hasonlóan alakul, reggel 8°C, délután 17°C valószínű, melyet a szél miatt jóval hűvösebbnek érezhetünk.

A jövő héten gyakran érik el térségünket légköri frontok és okoznak változékony, időnként csapadékos, a sok éves átlagnál pár fokkal hűvösebb időt.

Hétfőn melegfrontból eső, kedden kellemesnek mondható, átmeneti szép idő, szerdán délutántól záporok, zivatarok, csütörtöktől kiadós eső a legvalószínűbb forgatókönyv.

Vmeteo-Taki