Leginkább a hőmérséklet utal az évszakra

Vmeteo-Taki képe

Pénteken a déli órákig várható gyenge intenzitású csapadék, mely eleinte hó formájában éri el a talajt, délelőtt azonban átválthat havas esőbe, esőbe is. Délutánra megszűnik a csapadék, vékonyodik a felhőzet, gyenge marad a szél. A hőmérséklet egész nap kevéssel fagypont felett alakul.

Szombaton felhős-napos időszakok váltakoznak, gyenge északi-északnyugati szél fúj, csapadék nem valószínű. Szombat reggel és este -2°C, délután 2°C várható.

Távolabbi kilátások

Vasárnap a délről közelítő mediterrán ciklon (ebből várta a havat a héten az Internet népe) előoldali áramlási rendszerében maradunk, a ciklon bőséges csapadékot a Balkán-félszigeten okoz, nálunk mérsékelt északkeleti szél, sok felhő, délután is csak fagypont körüli hőmérséklet lesz a menü.

Hétfőn ennek a ciklonnak a visszakanyarodó csapadék mezője okozhat napközben kisebb havazást, erősen feltételes módban, ezt leszámítva marad a hideg idő.

Keddtől péntekig több hullámban hidegfront érkezik, kissé szeles lesz az idő, csapadék azonban a hétvégéig nem látszik az előrejelzés térképeken. Ebben az időszakban a gyenge hajnali fagyok után kevéssel fagypont fölé melegszik a levegő délutánonként.

VMeteo-Taki

VMETEO APP Androidra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=vmeteo.app