Néhány nap tél

VMeteo-Zooltán képe

Megérkezett a csütörtökre várt télies idő. Egész nap borult marad az ég, váltakozó intenzitással havazik. Az erős északnyugati szelet viharos lökések kísérik, ezért hófúvásra is számítani kell. Térségünkben narancs riasztás van érvényben, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. Estig 8-10 cm hó is összegyűlhet. A hőmérséklet fagypont alatt marad.
Pénteken a hajnali és délelőtti órákban további havazásra van kilátás, később megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. A délelőtti órákban még viharos szél fúj, estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Az OMSZ péntekre narancs riasztást adott ki megyénkre: A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t, egyben erős hófúvásra is figyelmeztetnek. A hőmérséklet reggel -6°C, délután -1°C körül ígérkezik.
A hétvégén már száraz időre számíthatunk, több órás napsütéssel, de erős éjszakai lehűléssel. A hőmérséklet hajnalonta megközelítheti a -10°C-ot, s napközben sem emelkedik 0°C fölé. A jövő hét eleje gyors felmelegedést hoz, visszatér a tavasz.

VMeteo-Zooltán