Jelenlegi hely

Kíváncsi és éhes

Leírás: 

Jön a hideg, hogy ezt a madarak honnan tudják, arra ötletem sincs, de tény, hogy tömegesen jönnek az etetőre. Ne felejtkezzetek el róluk!! Egy cinegének egy téli éjszaka túléléséhez annyi energia szükséges, amennyit két egész földimogyoró tartalmaz. A legjobb eleség nekik a szotyi, a boltban kapható cinkegolyó (ez egy lakótelepi ablakba, erkélyre is kiakasztható), kizárólag sótlan földimogyoró, sótlan háj, apró magvak (köles, lenmag, fénymag, stb.). Nem szabad szalonnát vagy kenyeret adni nekik!!!
Van, ahol megeszik a levesben főtt zöldséget is a madarak, nálam ez még sose jött be, a rigóknak a hibás almákat szoktam kitenni, illetve az almák kivágott csutkáit.
Ahol van lehetőség rá, ott itatót is érdemes télen is kitenni, figyelve rá, hogy ne fagyjon be a vize. Arra is ügyeljünk, hogy az etető olyan helyen legyen, ahol a szabadban járkáló macskák nem érhetik el!!! A madarak a védett helyet szeretik, fa lombkoronáját, bokrot, ahova be tudnak bújni, ha karvaly jön. A túlzottan nyílt helyen lévő etetőket nem nagyon szeretik.

Helyszín: 
Veszprém

Hozzászólások

brenya képe

Sándor Szabó beírása a FB osztásomra: Örömmel nyugtáztam a hét közepén, hogy a cinkék mellett egy pár őszapót is láttam az etetőn - feketehéjú szotyit + sárga kölest kapnak most egy darabig, majd a minuszoknál kerül sor a plusz hájra.

Noli képe

Őszapók itt is jártak, legutóbb kb. 2 hete. Meg királykák is, meg van még vörösbegy, ökörszem is Smile De idén a fenyőrigók is korán és szép számban megérkeztek már!!


< vissza