Nyár

Vmeteo-Taki képe

Szombaton időnként gomolyfelhők takarják a Napot, de csapadék nem lesz. Gyenge marad a változó irányú szél, a hőmérséklet csúcsértéke megközelíti a 30°C-ot. Az esti órákban 21°C várható.


Vasárnap egy tőlünk északra vonuló gyenge hidegfront peremén átmenetileg páradúsabb légtömeg sodródik térségünk fölé, mely kedvez az erőteljesebb gomolyképződésnek. A magasba törő gomolyfelhőkből egy-egy hűsítő zápor és zivatar is kialakulhat, melyek azonban kis területeket érintenek. Az általában gyenge északnyugati szél zivatarok környezetében megélénkülhet. A levegő hőmérséklete reggel 15°C, délután 29°C, az esti órákban 22°C környékén alakul.


A Balaton vize szombaton 06.40-kor a csopaki strandon 20,1°C-os volt.

A jövő hét időjárása a száraz, nyári idő jegyében telik, napról napra több fokkal 30°C fölé melegszik a levegő napközben. Reggelente is csak 20°C környékére hűl a levegő. Térségünket messze elkerülik a változást okozó légköri frontok. Egy anticiklonban létrejövő, leszálló irányú légmozgás biztosítja a szinte zavartalan napsütést, a meleg, kánikulai időjárást legalább péntekig.

Vmeteo-Taki