Nyárias hétvége

VMeteo-Zooltán képe

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, csak az esti órákban növekszik meg a fátyolfelhőzet. Általában mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 30°C-ot.
A késő esti órákban egy sekély ciklonális mezőnek köszönhetően erősen megnő a labilitás, a légköri feltételek adottak lesznek záporok, zivatarok kialakulásához, azonban az előrejelzések szerint ezek nagy része elkerül minket az éjszakai órákban, de nem lehet kizárni a csapadékot.
Szombaton a napsütést gomolyfelhők zavarják időnként, csapadék nem várható, de egy-egy zápor, zivatar nem zárható ki teljesen, azonban a több csapadék tőlünk keletre várható ezen a napon. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérik időnként. A hőmérséklet 18°C és 29°C között váltakozik.
Vasárnap jelentősen csökken a csapadék esélye, azonban hétfőre virradóra ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok. A jövé hét első felében napos és kissé felhősebb időszakok váltakoznak, említésre méltó csapadék nélkül, 27°C körüli maximumokkal. 

Zooltán