Szélvihart hozott a mediterrán ciklon

Vmeteo-Taki képe

Vasárnap a tőlünk délkeleti központtal örvénylő mediterrán ciklon előoldali áramlási rendszere és egy nyugati anticiklon keleti pereme együttesen erősítik a levegő gyors áramlását. A szél sebessége gyakran eléri az erős, időnként viharos fokozatot és a fagypont körüli hőmérséklettel együtt okoz kellemetlen hőérzetet. Siófokon 106 km/h széllökést is mért az OMSZ meteorológiai állomása. A vastagabb hóval fedett tájainkon hófúvás is lehet. 1-2°C körül alakul a vasárnapi hőmérséklet, az esti órákra kissé gyengülhet a szél.

Hétfőn már csak az élénk fokozatot érheti el az északnyugati szél. A felhőátvonulásokból csapadék nem valószínű. Hétfő reggel -1°C, délután 3°C, este 1°C várható.

Távolabbi kilátások

Keddtől csütörtökig csendes, kora téli időjárás vár ránk, reggelente köd-és párafoltokkal, napközben sok felhővel, gyenge légmozgással. Ebben az időszakban reggelente gyenge fagy, délutánonként 4-5°C várható.

Péntektől vasárnapig hidegfront okozhat szeles időjárást, a légmozgáson kívül komolyabb változás egyelőre nem ígérkezik.

VMeteo-Taki

VMETEO APP Androidra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=vmeteo.app