Tavaszi hangulat

Vmeteo-Taki képe

Pénteken még marad az anticiklon által biztosított felhőtlen, eseménytelen, "széltelen" időjárás. Délután 18°C környékére melegszik a levegő. Az esti órákra északnyugatira fordul a szél, de még gyenge, mérsékelt marad, 11°C-t mérhetünk ekkor.

Szombatra virradóan hidegfront érkezik. Erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadékra minimális az esély. Főként délelőtt számíthatunk élénk széllökésekre, de ezek sebessége is betartja a 40 km/h korlátozást. A nap második felében csökken a felhőzet, a front a nevéhez méltóan kissé visszaveti a hőmérsékletet. Szombat reggel és este 5°C, délután 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások

Vasárnap még a front mögött mérsékelt északnyugati szél fúj, gomolyfelhők között napsütés és kevéssel 10°C alatti napi maximum várható.

A jövő héten péntekig ismét frontmentes időjárás várható, eleinte gyenge, hajnali fagyok, ködfoltok is lehetnek és délutánonként is csak 10°C-ig melegszik a levegő.

A hétvégéhez közeledve kissé melegszik az idő, majd a jövő hét végére a szombatihoz hasonló gyenge hidegfrontot rajzoltak az időjárási modellek.

VMeteo-Taki

VMETEO APP Androidra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=vmeteo.app