Télies fordulat

Vmeteo-Taki képe

Vasárnap egy mediterrán ciklon vonul középpontjával térségünk felett, gyakran lesz borult az ég, további eső valószínű. A nap második felében a ciklon hátoldali áramlási rendszerébe kerülünk, erőteljes hidegfronti hatás mellett a szél északnyugatira fordul és megélénkül. Az esti órákban az esőbe már hópelyhek is keveredhetnek, lehűl az idő. Délután még 7°C, az esti órákban már csak 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfő reggel esélyes, hogy fehérbe öltözhet Veszprém, a Bakony magasabban felfő területein már hajnaltól eshet kevés hó, de sok mindentől függ, hogy ez így is lesz-e. Napközben időjárás már csak nyomokban emlékeztet az őszre, kifejezetten hideg, szeles idő várható. A gyakran élénk szél tovább rontja hőérzetünket, a nappal 0°C és 3°C körüli hőmérsékletet igen csak hidegnek fogjuk érezni, a Bakonyból metsző szél süvít majd a városra.

Keddtől csütörtökig érkezik fölénk a jórészt száraz, hideg légtömeg, ezért csapadék csak rövid hózáporok formájában fordulhat elő. Gyakran fúj élénk szél.


Hajnalonta fagyni fog, ideje a kerteket, növényeket és minden más olyan dolgot téliesíteni, melyekben a fagy kár okozhat.

 

Vmeteo-Taki