Télies fordulat, egyre hidegebb idő

Vmeteo-Taki képe

Csütörtökön a szél északnyugatira fordul és megélénkül, erős széllökések is lesznek. A borult égből napközben ismétlődő eső várható. Az esti órákra megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. A levegő hőmérséklete napközben fokozatosan csökken, délután 3°C, az esti órákban már csak 1°C lesz.


Pénteken a front mögött élénk északnyugati széllel, melyet gyakran kísérnek erős széllökések átmenetileg szárazabb, de hűvös légtömeg érkezik, az időjárás inkább a korai télre emlékeztet, mint a tavaszra. Reggel -1°C, délután 5°C várható.

Szombaton napközben megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, csapadék még nem valószínű. Az északias légmozgás mérsékelt marad.

A hétvégétől tőlünk délre egy mediterrán ciklon vonul, ennek hátoldali áramlási rendszerében kifejezetten hideg, kontinentális eredetű levegő érkezik a Kelet-Európai síkság térségéből és keveredik a ciklon által szállított nedves légtömeghez.

Már vasárnap is havazhat, a hétfő és a kedd pedig kifejezetten havas, téli időt ígér. A légmozgás mérsékelt marad, hófúvástól nem kell tartanunk. A levegő hőmérséklete 10-15°C-al a sok éves átlag alatt alakul.

Vmeteo-Taki