Jelenlegi hely

Az ország nyugati részén hullik több hó

VMeteo-Zooltán képe

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.02.13. szerda éjfélig

A Nyugat-Dunántúlon szerda éjfélig NAGY MENNYISÉGŰ HÓ várható. A nagyobb mennyiségű hó (kedd hajnaltól - szerda éjfélig összegezve) főként Vas és Zala megyében, Veszprém megye nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati felén/harmadán jellemzően kb. 25-50 cm között valószínű.

A Dunántúl középső részén (kb. a Komárom-Somogy sávban) jellemzően kb. hófolt/lepel - 15/20 cm valószínű (ezen belül kelet felé gyorsan csökkenő mennyiség becsülhető).

Az éjszakai óráktól a megerősödő, helyenként viharos (kb. 45-65 km/h) lökésekkel kísért északira forduló szél a Dunántúl nyugati felén/harmadán hófúvást okoz. Erős hófúvás* is lehetséges magas hótorlaszokkal.

Ma és éjjel helyenként átmeneti jelleggel ónos/fagyott eső is hullhat főként a középső országrészben és az Északi-középhegység térségében.

*Fontos! A lehulló hó és a szélerősség függvényében szerdán a piros fokozatú hófúvás riasztás is érvénybe léphet a Nyugat-Dunántúl egy részén.

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között LÉNYEGES eltérés lehet.

 

Készült: 2013.02.12. 10:40 (09:40 UTC) Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Rovat: