Hírek

VMeteo-Zooltán képe

Ezért esett sok eső

2014 nyarán Magyarország legnagyobb részén a sokévi átlaghoz képest jóval több csapadék hullott. A csapadékos időjárás az ősz első hónapjára is áttevődött.

VMeteo-Zooltán képe

Mozgalmas február vár ránk

Nyugati blokking, erőteljes felmelegedés a sztratoszférában, lassuló poláris örvény. Változatos február elé nézünk.

VMeteo-Zooltán képe

Fordult a kocka, most kevesebb havat jeleznek a modellek

A november 20-án megjelent tájékoztatás szerint átbillent a mérleg nyelve a téli időszakra vonatkozóan az átlagosnál enyhébb, szárazabb forgatókönyv felé, egy-egy hidegbetöréssel.

VMeteo-Zooltán képe

Nőtt a havasabb tél esélye

A hosszú távú előrejelzések mindig több bizonytalanságot tartogatnak, illetve inkább tendenciák jelezhetők előre. Ezeket vesszük górcső alá ebben a cikkben.

VMeteo-Zooltán képe

Harmadfokú hőségriadó lép életbe hétfőtől

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a 27 Celsius-fokot.

VMeteo-Zooltán képe

2020-ban az időjárás sem volt átlagos

Fura lenne egy ilyen év után, ha pont az időjárás hozta volna a megszokottat. Visszatekintő.

Noli képe

Sáros eső, szaharai porból

2020. május 13-án késő délután néhány cseppes zárpor vonult át Veszprém felett, amely mérhető csapadékkal nem járt, viszont alaposan összekoszolt mindent. A sáros csapadékra Taki hívta fel a figyelmemet, ennek köszönhetően mintavételezés után a mikroszkópommal is készült pár felvétel a sáros esőben lévő porszemcsékről.

Vmeteo-Taki képe

Sabine (német nyelvterület), vagy Ciara (angol)

Az egyik 19, a másik egy híján húsz. Volt erről kis vita. De 'hun a szél???? hangzott el ma többször is a Vmeteo felé, ezen belül hozzám is a kérdés. "Hun-hun, este megnézem, dolgozom", válaszoltam.

VMeteo-Zooltán képe

Nagyszerű érzés kapni, de még jobb adni

Képzeld el, hogy van egy elérhetetlennek tűnő álmod, amit egy ünnepi pillanatban eléd tesznek. Minimum megkönnyezed. Ez az ajándék pedig most mindenkié, aki nézi, figyeli, követi a VMeteot.

Vmeteo-Taki képe

Égi autópályák

Aki 2019. július 10-én reggel feltekintett az égre, sávos, egymással szinte párhuzamos felhőket figyelhettett meg. Aki kérdezi, mi ez, a válasz: Altocumulus radiatus. OK, de hogy kerül ez az égre?

Oldalak