Jelenlegi hely

Két város, egy álom, de mit tartogat az időjárás?

Vmeteo-Taki képe

Bár a kézilabdát fedett helyen játszák, így ez a kis írás nem is annyira a játékosoknak, inkább a szurkolónak szól.

Azért, hogy ők se maradjanak ki, szóljon nekik mindjárt az elején egy ÉPÍTŐK! ÉPÍTŐK! ÉPÍTŐK!

Nézzünk, mit tartogat számunkra az időjárás, akik vagy Köln utcáit róják, vagy az ARÉNA előtt szurkolnak.Igaz, Veszprém és Köln egymástól több és jó nagy köpésre fekszik, a hétvége időjárása mindkét városban most mégis egy tőről fakad. Ez az előrejezőnek kis segítség is, ám azért tartogathat magában a dolog némi meglepetést is.

Egy tőről fakad, hiszen egészen az Atlanti-óceántól a Keleti-Kárpátokig egy masszív anticklon határozza meg hétvégi időjárásunkat. Ők is, mi is ennek a magasnyomású képződmények a peremén fogunk elhelyezkedni, így mindkét helyszínen markáns, rossz időt okozó légköri front tevékenysége kizárható. Ahogy a nagyok mondják, helyi hatások érvényesülnek. Ennyi rizsa után térjünk át a várható időjárásra.

 
(Ez a front térkép a szerdai időjárási helyezet vázolja, mely több, mint bíztató a hétvégére. Forrás: OMSZ)

Köln:

Péntek délután erősen felhős lesz az ég, mérsékelt délnygati szél fúj, 17°C várható, csapadék nem valószínű.

Szombatra virradóan 10°C alá is hűlhet a levegő, kora reggel, délelőtt kisebb zápor előfordulhat. Délután már változóan felhős-napos égre tekinthetünk fel, a csapadék esélye ekkor minimális. Ez vonatkozik az estére is, a délutáni 17°C környékére melegedő levegő sötétetésre 14°C közelébe hűl.

Vasárnap már jóval több lesz a napsütés, a felmelegedés is erősödik, pár fokkal 20°C fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Az erősödő felmelegedés azonban kedvez a gomolyképződésnek


(Nagy lászló és a Skorpió Pub ajándéka az utazó szurkolóknak. Forrás: Nagy László rajongói oldal - Facebook)

Nem csak a képen látható sör okozhat nedvességet, hanem lesz a levegőben is, mely aztán záporokat, de estleg még zivatart is okozhat vasárnap késő délután, kora este.

Hétfőn még egy picit melegebb lesz és még nagyobb eséllyel lehetnek záporok.

Kölnbe utazva érdemes pár, vékonyabb meleg ruhát is csomagolni, valamit aki szandálban megy, zoknit mindenképpen húzzon fel a szandihoz. Ennek két előnye is lesz, nem fog fázni a lába, a helyiek pedig azonnal, nagy szeretettel befogadják. Sál mindenkinél legyen! Mert aki fázni fog, na ő kevés pálinkát ivott.


(Tuczai Tibor ötlete nyomán Sándor Tamás alkotása. Forrás: Facebook)

Veszprém:

Ígérem, sokkal kevesebb lesz a szöveg az időjárásról, mert nyár lesz. Ilyen egyszerű ez.

 
(Ilyesmire számíthatunk idén is. Forrás: Google)

Szombaton és vasárnap is kora nyári idő köszönt ránk, barátságos gomolyok, sok-sok napsütés és legalább 25°C-ig melegedő levegő. Vasárnap este esteleg, pici, de nagyon pici esélye lehet záporesőnek.

Remélem, mindkét helyszínen beleremegnek a falak, az üvegtáblák és az ellenfelek a szurkolás hangerejébe, most úgy tűnik, az időjárás velünk lesz.

 

H A J R Á   V E S Z P R É M!

 

 

Rovat: