Jelenlegi hely

Markáns hidegfront hozza meg az igazi őszt

VMeteo-Zooltán képe

Viharos szél kíséretében érkezik hidegfront szerda hajnalban. Kiadós esőt és jelentős lehűlést hoz.

Napok óta mutatják az előrejelzési modellek, hogy a hét közepén jelentős fordulat áll be időjárásunkba. Az eddigi kellemes ősz véget ér, helyét hűvös, változékony idő veszi át. Szerda hajnalban viharos széllel sarkvidéki eredetű levegő áramlik fölénk. A hidegfront útját jelentős mennyiségű csapadék jellemzi, zivatar is kialakulhat, valamint átmenetileg viharos lökések kísérik az erős északnyugati szelet.


Forrás: met.hu

Szerdán napközben mérséklődnek a széllökések, de továbbra is gyakran lesz erős a légmozgás. A csapadék nagy része a hajnali órákban hullik, de később is lehet eső, záporeső. Gyorsan zuhan a hőmérő higanyszála, reggel 7°C körüli értékeket mérhetünk és napközben sem lesz ennél sokkal melegebb, ráadásul a szél miatt jóval hidegebbet érzünk majd.


Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszélyjelzése szerint Veszprém megyében szerdára 3. fokozatú figyelmeztetés van érvényben az erős szél miatt, amik meghaladhatják a 110 km/h-t, az esőre pedig 2. figyelmeztetést adtak ki, vagyis 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik a szeles, időnként esős idő, a hétvégére azonban megnyugszik időjárásunk.

 

 

Rovat: