Jelenlegi hely

Veszprémben nyár, Kölnben bolondos tavasz

Vmeteo-Taki képe

Május utolsó hétvégéjén harmadszorra lép pályára a kölni Final Four-ban szeretett kézilabda csapatunk.

Mi pedig harmadszorra igyekszünk az óriáskivetítőt néző itthonmaradóknak és a Kölnbe utazóknak egy használható előrejelzés készíteni. Hát nézzük, mit tartogat az időjárás számunkra a két helyszínen:

2016. május 28., szombat:

Kellemesen indul a nap, reggel 15°C környékére hűl a levegő. Napközben fátyolfelhők szűrhetik a Nap fényét, a délies szél gyenge marad, egy-egy 20 km/h körüli széllökés, főként délután előfordulhat. A nap második felében 27°C környékére melegszik a levegő, este 20°C várható.

                                              Veszprémi szurkolók a tavalyi FF kivetítő előtt, szintén ragyogó időben

2016. május 29. vasárnap:

A szombati naphoz hasonlóan igazi, már-már kánikulai idő lesz, ezért fontos lehet a szabadban eltöltött órákra gondoskodni megfelelő védelemről, úgy mint naptej, napszemüveg, valamilyen fejre árnyékot adó sapka, szalmakalap, bukósisak, stb. Ezen a napon már meg-meg élénkül a délkeleti szél, kezdetben fátyolfelhők, délután akár gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen, de csapadékra nagyon kicsi az esély. Vasárnap a Carlos Perez sétányon reggel 20°C, délután 29°C, este 22°C várható.

2016. május 30. hétfő:

A játékosaink köszöntése este. Erre az időpontra egy közeledő hidegfront labilizálja a légkört, így a nyárnak induló hétfői nap végére már esélyes záporok, zivatarok kialakulása.

Utazzunk mintegy 1.100 km-t északnyugatra és nézzük, milyen idő lesz a FF helyszínén:

Köln

2016. május 27. péntek:

Az utazás napja. Erősen felhős ég, gyenge, változó irányú szél, záporok, zivatarok fogadják a szurkeszeket a városba érve. A 23°C körüli hőmérséklet kellemesnek is mondható, ám esőkabát, esernyő legyen mindenkinek kéznél.

2016. május 28. szombat:

Kissé erősödik a nappali felmelegedés, 25°C is lehet, ám az egyre magasabbra törő felhőtronyokból további záporok, zaivatarok kialakulására kell számítanunk, rövid idő alatt hirtelen nagyon mennyiségű csapadék is földet érhet. 

Kölni hétvége az accuweather.com szerint

2016. május 29. vasárnap:

A nap nagyrészében borult, vagy erősen felhős lesz az ég, eső, záporok szinte egész nap várhatóak, tulajdonképpen érdemes esős napra készülni. A szél nem lesz jelentős, de tartós csapadék esetén a hőmérséklet délután nem éri el a 20°C-ot sem.

2016. május 30. hétfő:

Borongós időben bucsúzhatunk a német várostól, délelőtt még alig, délután már inkább valószínű újabb eső, zápor.

Reméljük, sikerült hasznos információkkal szogálnunk, ami az időjárást illeti.

 HAJRÁ VESZPRÉM!

 

Takács Lajos

 

 

 

 

Rovat: